Site coolinaria.ro

Buretii de curatat vasele si igiena in bucatarie


Buretii de curatat vasele si igiena in bucatarie Cele mai periculoase bacterii din bucatarie, E. coli, salmonella sau stafilococul, se pot dezvolta nestingherite in buretii de curatat precum si in stergarele folosite la uscarea recipientelor. Din cauza umezelii precum si a particulelor de hrana bacteriile gasesc aici un mediu propice de dezvoltare si ne pot ameninta sanatatea.

Buretii de bucatarie pot totusi sa fie dezinfectati adecvat daca folosim substante speciale sau, mai simplu, daca apelam la cuptorul cu microunde unde sa il plasam pentru nu mai mult de 1 minut. Chiar si mirosul neplacut care mai poate ramane este astfel indepartat si vom fi siguri ca ii putem apoi folosi fara probleme.

Mai eficienta decat orice altceva ramane varianta cuptorului cu microunde, dar daca nu posedam acest dispozitiv in bucataria noastra sau o masina de spalat vasele, de asemenea foarte eficienta pentru dezinfectarea buretilor de bucatarie, atunci trebuie sa apelam la cele mai bune substante de pe piata.

Si mucegaiul se poate dezvolta usor in buretii de bucatarie sau in stergare, fiind deopotriva de periculos pentru sanatatea noastra ca si bacteriile amintite anterior. Mucegaiul poate fi indepartat cu succes daca apelam la acelasi cuptor cu microunde sau la masina de spalat vase, dar va mai persista daca utilizam numai o substanta chimica.

Sigur ca, alternativ, putem schimba buretii de bucatarie in fiecare zi insa cati oare dintre noi fac acest lucru pentru a fi siguri ca nu se vor imbolnavi. De aceea este bine de stiut ca simpla curatare a buretilor cu detergent de vase nu este suficienta pentru a indeparta bacteriile sau mucegaiul fiind nevoie de alte metode precum cele deja amintite. Igiena in bucatarie nu este un lucru de joaca si merita sa facem apel la cele mai sigure metode pentru a sti ca am facut o treaba buna.

Autor:  Lucia Mihailescu