Site coolinaria.ro

Motivatia, in timpul curei de slabire


Motivatia, in timpul curei de slabire Asa cum suntem cu totii diferiti, asa si curele de slabire difera de la o persoana la alta, dar si motivele pentru care alegem sa slabim. Totusi, exista o serie de trucuri care pot tine motivat pe oricine doreste sa scape de cateva kilograme.

Pentru a fi constant in pastrarea si respectarea regulilor unei anume diete, trebuie sa stii, in primul rand, pentru ce ai decis sa slabesti. De aceea, este indicat sa iti faci o mica lista cu motivele care te-au impulsionat in luarea acestei decizii importante. O idee ar fi lipirea acestei foite pe oglinda de la baie si sa o citesti in fiecare dimineata.

Multe persoane sunt motivate de o poza a lor in care este evidentiat surplusul de grasime, burtica deloc estetica sau costumul de baie prea stramt. Incearca si tu sa imortalizezi o asemenea ipostaza si lipeste poza langa lista mai sus mentionata.

In cazul in care doresti sa slabesti ceva mai multe kilograme, este de preferat sa-ti faci un plan lunar, pe un calendar. Incearca sa fii sa fii realist in marcarea lunilor si kilogramelor ce vor fi pierdute in aceste perioade. Pe langa acest plan, se recomanda si un set de autopremieri in cazul indeplinirii pasilor stabiliti pe calendar: delecteaza-te cu o mica prajitura sau fa-ti cadou un obiect pe care ti-l doreai de mult timp, dar numai atunci cand ai slabit exact cat ti-ai planuit. Nu incerca sa trisezi!

Un ultim truc care ar putea sa te ajute sa ramai motivat in timpul acelor luni de „chin” se refera la lecturarea unor povesti de succes a unor persoane care au fost in situatia ta si au reusit sa slabeasca cat si-au propus, ba’ chiar mai mult. Cu totii avem nevoie de un model!

Desigur, este posibil ca unii sa nu se simta motivati defel folosind aceste trucuri, ci doar dorinta proprie de a slabi sa fie suficienta, insa, niciodata nu strica putin ajutor, ba’ chiar o mica incurajare.

Autor:  Iosub Alin