Site coolinaria.ro

Ceaiul alb


Ceaiul alb Cu o traditie de sute de ani, cu o savoare speciala, cu efecte extraordinare pentru sanatatea fizica si psihica, fiind considerat o bautura de lux, ceaiul alb cucereste tot mai mult teren in randul populatiei datorita publicitatii pozitive conturate in jurul sau.

Obtinut din mugurii si frunzele tinere ale unei plante numite Camelia Sinenis, care se cultiva in special in China si India, fiind foarte putin prelucrat (ceea ce implica o pastrare a calitatilor naturale) si fiind un soi de panaceu, foarte valorizat de medicina naturista. Si nici nu este de mirare avand in vedere seria generoasa de efecte benefice pe care le are pentru sanatate:
- este bogat in antioxidanti neutralizand radicalii liberi si intarziind efectele imbatranirii;
- previne aparitia celulelor canceroase in special la nivelul colonului, prostatei si stomacului;
- scade nivelul colesterolului si impiedica riscul instalarii bolilor cardiovasculare;
- combate artrita, osteoporoza si orice alta afectiune la nivelul oaselor;
- distruge virusii si bacteriile si este ideal ca tratament al gripei si racelii;
- protejeaza sanatatea dintilor si gingiiilor si inlatura respiratia neplacuta;
- contribuie la pastrarea tineretii si frumusetii pielii;
- reduce stresul.

Efectele adverse ale ceaiului alb sunt minime, cu toate acestea consumul in exces poate duce la inflamarea mucoasei gastrice sau le poate cauza neplaceri persoanelor cu lipsa severa de fier.

Ritualul unei cani de ceai alb pe zi poate fi secretul unei sanatati fizice si psihice de invidiat. Este adevarat ca pretul acestui produs este usor mai ridicat dar daca mai aruncam inca o privire asupra efectelor sale miraculoase ne dam seama ca face toti banii. Ceaiul se prepara foarte simplu, adaugand o lingurita de plante uscate la 200ml de apa calda (nu fiarta), asa ca invita-ti prietenele la o ceasca de sanatate.

Autor:  Raluca Alupoaie