Site coolinaria.ro

Gateste rapid - sfaturi practice


Gateste rapid - sfaturi practice Pentru ingrosarea sosurilor folositi cu incredere putina faina extra de porumb sau chiar si faina alba, dar faina alba nu e la fel de sanatoasa.

Pentru piure de cartofi apelati mai des si la produsele instant.

Cand fierbeti pastele si doriti sa adaugati sare, e mai bine sa inlocuiti sarea cu putina zeama de lamaie. Pastele vor fierbe mai usor si vor avea un gust mai bun.

Pentru felurile de carne, atunci cand doriti sa condimentati placut snitelele, chiftelutele, pulpele, antricotul sau orice alt produs din carne folositi un amestec dintr-o cana de faina alba, 2 lingurite de sare si 2 lingurite de papricas dulce. Umeziti putin carnea si apoi tavaliti-o prin acest amestec.

Puteti adauga si putin zahar pudra in faina pe care o folositi la presararea mesei de framantat. Va ajuta mult la mentinerea aluatului cat mai proaspat.

Nu uitati ca albusul de ou batut usor este excelent pentru obtinerea unui aspect placut la tot felul de aluaturi gatite la cuptor.

Adaugati mai des condimente exotice precum ghimbirul, piperul rosu, ienibaharul si altele in mancarea dumneavoastra, bineinteles incercand sa respectati si intructiunile din reteta culinara.

Daca nu va place ceapa sau ardeiul iute in mancarea dumneavoastra inlocuiti acestea in reteta cu o cantitate dubla sau chiar tripla de ardei gras, tocat marunt.

Atunci cand zaharul s-a intarit prea tare, puneti-l intr-o punga de plastic impreuna cu un mar feliat in patru si lasati-l un timp asa pentru ca marul va ajuta zaharul sa revina la o structura normala.

Daca vi s-au intarit piscoturile sau fursecurile puteti sa le puneti intr-un container inchis ermetic impreuna cu o felie de paine proaspata. Veti descoperi ca dupa o vreme fursecurile se vor fragezi, iar painea va deveni tare.

Autor:  Lucia Mihailescu