Site coolinaria.ro

Aloe Vera - un ingredient util nu doar in alimentatie


Aloe Vera - un ingredient util nu doar in alimentatie Tratament adjuvant pentru cresterea parului - prin tratamentul cu aloe vera in forma de gel si masarea scalpului se pot obtine rezultate benefice, dar aloe vera nu va fi de ajuns pentru a inregistra progrese intr-un interval relativ scurt de vreme.

Emolient piele - aloe vera si produsele pe baza de aloe vera destinate ingrijirii pielii sunt printre cele mai cautate de pe piata si recomandate inclusiv de catre autoritatea medicala.

Prevenirea diabetului - prin studiile recente, s-a demonstrat faptul ca aporturile de compusi diversi din aloe vera in organism pot influenta nivelul de glucoza din sange si este posibil sa incetineasca avansarea bolii. Unele medicatii pentru diabetici deja includ si cantitati moderate de aloe vera.

Ingredient util in hrana animalelor de casa - gelul de aloe vera adaugat in hrana animalelor poate ajuta la stimularea sistemului imunitar al acestora, putand preveni diabetul, cancerul si alte boli grave. Exista la farmaciile veterinare si suplimente pe baza de aloe vera special destinate pentru animalele de casa.

Antibacterial si antiinflamator - aloe vera este si un produs antiinflamator si antibacterial eficient atat pentru oameni cat si pentru animalele care sufera de rani, inflamatii, afectiuni reumatismale sau ale sistemului digestiv. Produsul se poate aplica atat pe cale orala cat si ca unguent. Aloe vera este eficienta si in tratarea arsurilor.

Condiment alimentar - desi daca e consumata separat aloe vera nu are un gust prea placut, ca ingredient alimentar aloe vera poate oferi arome si senzatii gustative surprinzator de placute in bauturi diverse, deserturi si iaurturi sau paste. De ceva vreme, tot mai multe retete culinare incep sa includa acest produs ca ingredient util in compozitia lor.

Crema protectoare contra soarelui - poate nu la fel de eficienta precum alte produse similare, aloe vera poate fi folosita cu succes si la plaja sau atunci cand dorim sa ne protejam de efectele nedorite ale radiatiilor solare.

Conservant alimentar - avand un gust amarui, aloe vera nu este frecvent folosit pe post de conservant alimentar, dar eficienta sa din acest punct de vedere ramane totusi foarte buna. Spre deosebire de alti conservanti alimentari, e bine de stiut faptul ca aloe vera nu prezinta riscuri atat de mari pentru sanatate, dar nu e inca utilizata pe scara larga in principal din cauza gustului sau.

Autor:  Lucia Mihailescu