Site coolinaria.ro

Trucuri utile care pot grabi gatitul


Trucuri utile care pot grabi gatitul Pregatiti toate ingredientele inainte de a trece la gatitul propriu-zis.

Intotdeauna incalziti bine cuptorul la temepratura din reteta culinara ca sa va miscati mai organizat la gatit.

Alegeti ustensila potrivita pentru operatiunile care apar la gatit. Spatula de lemn sau furculita sunt doar doua dintre ele.

Cumparati-va aparate si dispozitive noi pentru gatit numai daca veti intelege ca sunt absolut necesare la gatit.

Nu sfaramati alimenele moi, legumele sau cartofii pentru piure cu mixerul electric ci preferati mereu formula manuala pentru ca ... dureaza mai putin, daca includem si timpul pentru curatarea ustensilelor.

Exista unele mixere de mana sau storcatoare de fructe manuale care dau rezultate superioare celor electrice si necesita un timp mai mic de pregatire a produsului alimentar.

Cu cat mai de calitate sunt recipientele folosite la gatit cu atat mai usor si sanatos va fi gatitul in sine.

Invatati sa folositi resturile ramase la gatit pentru prepararea felurilor de mancare urmatoare, zeama de carne la supe, concentratul de legume pentru tocanite si asa mai departe.

Ciupercile, produsele din soia, orezul, fasolea si multe alte alimente necesita intructiuni speciale la gatit deci apelati mereu la informatie de calitate.

Nu uitati de cartile de bucate si ghidurile de bucatarie care vor fi mereu la indemana pentru a va ajuta in momentele delicate.

Nu gatiti decat foarte rar atunci cand sunteti stresati, obositi sau plictisiti de toate.

Apelati la ingrediente alternative atunci cand nu aveti la indemana un condiment optional sau care poate fi usor inlocuit intr-o reteta.

Exista cutite de bucatarie intr-o gama diversa care au fiecare destinatii precise deci procurati-va un set complet si utilizati-le adecvat.

Alcoolul poate acompania servitul mesei, dar nu si prepararea ei. Optati in schimb pentru sucuri naturale, ceaiuri sau o cafeluta, daca va mai permiteti si o pauza la gatit.

Acompaniati gatitul cu muzica ambientala potrivita.

Curatati toate ustensilele si masa pe masura ce gatiti.

Autor:  Lucia Mihailescu