Site coolinaria.ro

Bucataria - sfaturi cool!


Bucataria - sfaturi cool! - Indepartati izurile neplacute de pe maini frecandu-le cu o lingura de inox sub jet de apa rece
- Boabele de cafea proaspete pot absorbi usor izul neplacut al manilor dumneavoastra
- Mancarea prea sarata se drege cu un cartof curatat care se arunca intreg in supa sau tocanita
- Ouale nu se sparg la fiert daca adaugam putina sare in apa
- Citricele si rosiile nu se aseaza alaturat in frigider
- Bananele pot grabi procesul de coacere al altor fructe deci plasati-le separat in frigider
- Gustul si mirosul de mancare arsa se inlatura cu cantitati infime de zahar care se adauga treptat in mancare pana ce e buna de consumat
- Orezul prins la fiert isi recapata aroma originala daca plasam deasupra sa o felie de paine care sa absoarba mirosul greu
- Oaule de consum care plutesc in apa sunt stricate
- Popcornul se face mai repede si mai pufos daca il inmuiem 10 minute in apa si apoi il uscam usor inainte de a-l introduce la copt
- Cartofii se pastreaza mai proaspeti in saci daca adaugam intre ei si unul sau doua mere
- Apa in care au fiert pastele e buna pentru udat plantele, dupa ce se raceste multumitor
- Putin otet picurat pe carnea congelata ajuta la fragezirea acesteia si grabeste procesul de dezghetare
- La curatat ceapa indepartati intotdeauna prima foaie de sub coaja si veti lacrima mai putin
- Costita, carna grasa si slanina nu se fierb in apa cu sare deoarece pot deveni astfel mai toxice
- Supele si tocanitele prea grase pot fi imbunatatite prin adaugarea unui cub de gheata care sa colecteze grasimea

Autor:  Lucia Mihailescu