Site coolinaria.ro

Nu renuntati atat de usor la mustar


Nu renuntati atat de usor la mustar Mustarul, unul dintre cele mai populare condimente in trecutul apropiat, a inceput sa fie eliminat din meniul multor persoane din motive inca neclare si e pacat sa descoperim acest lucru deoarece, pe langa gustul sau placut, mustarul poate avea si o serie de alte intrebuintari care toate ne spun ca e bine sa tinem si cate un borcan de mustar la indemana, in frigider.

Tratamentul gatului inrosit - o solutie compusa din mustar, o lingura de sare, suc de lamaie, miere de albine si jumatate de ceasca de apa fierbinte ne va ajuta simtitor la ameliorarea durerilor de gat, in perioada cand suntem expusi virozelor respiratorii. Se face gargara cu aceasta bautura picanta si se pot inregistra rezultate foarte bune.

Dezodorizant - recipientele care inca pastreaza mirosurile vechi pot fi spalate cu o solutie de mustar si apa calda si mirosurile vor disparea ca prin minune.

Masca de ten - in cazul persoanelor care nu au un ten sensibil, o masca facuta dintr-un strat subtire de mustar poate face minuni pentru ten.

Tonic al sistemului muscular - o baie fierbinte cu pasta de mustar adaugata in apa poate face foarte bine pentru sanatatea muschilor nostri.

Tratament pentru bataturi si picioare umflate - puteti sa faceti o baie fierbinte la picioare pentru a va relaxa adaugand in apa si doua linguri de mustar si stand astfel in apa fierbinte intre 20 de minute si o jumatate de ora.

Tratament pentru sale si dureri de spate - acelasi efect relaxant il veti obtine si in cazul in care va doare spatele; faceti o baie fierbinte, adaugand cateva linguri de mustar in apa si veti cunoaste o ameliorare a durerilor dumneavoastra.

Protectie contra animalelor daunatoare - daca aveti o gradina frumoasa sau o livada unde nu doriti sa intre rumegatoare mari, domestice sau salbatice, puneti mustar mai mult in cateva farfurii si plasati-le strategic in toate coltuirle gradinii; animalele se vor indeparta simtind mirosul intepator al mustarului.

Tratamentul parului - parul poate deveni mai sanatos si matasos daca va masati scalpul cu ulei de mustar si lasati astfel substantele sale active sa lucreze timp de mai multe ore; dupa ce va veti spala cu sampon veti descoperi ca aveti un par mai frumos decat inainte.

Autor:  Lucia Mihailescu