Site coolinaria.ro

Cateva dintre secretele culinare ale bunicutei


Cateva dintre secretele culinare ale bunicutei 1. Nu va temeti sa folositi sarea, zaharul sau untura in retetele voastre. In cantitati moderate nu pot dauna sanatatii daca se alterneaza meniurile zilnice.
2. Gustati mancarea pe masura ce o gatiti. Mai ales daca folositi condimente nu uitati sa gustati des ceea ce gatiti.
3. Zaharul si alte condimente va pot ajuta de multe ori sa reduceti aciditatea celorlalte ingrediente. Sosurile, mesele de rosii si alte legume amai acide, otetul si altele pot fi moderate si cu putin zahar ori altceva.
4. Cumparati mereu mai ales produse de sezon. Astfel iesiti mai ieftin la cumparaturi si veti manca mai bine.
5. Feriti-va de produsele cu etichete savante deoarece acestea ascund multe chimicale in ele.
6. Pentru sucurile de fructe alegeti intotdeauna fructele care trag mai greu la cantar, dar au dimensiuni similare cu celelalte. Unele dintre acestea se vand si la bucata, deci profitati de asta.
7. Doar pentru curatarea si transarea carnii de pasare folositi un suport de taiat separat si spalati-l cu foarte mare grija.
8. Nu uitati sa introduceti si untul intre ingredientele culinae o data pe saptamana deoarece face mancarea mai gustoasa. La fel vor sta lucrurile cu sunca prajita sau grasimea de la pui.
9. Pestele se gateste in aceeasi zi in care este cumparat indiferent daca e proaspat sau congelat. Pana ce ajungeti acasa cu el, deja a fost expus modificarilor de temperatura si este aproape inutil sa il mai puneti peste noapte la frigider.
10. Fripturica prinde o tenta apetisanta daca nu o atingeti deloc cat se prajeste pe o parte. Abia apoi puteti sa agitati tigaia sau sa intoarceti simplu friptura pe cealalta parte asa cum se procedeaza cu clatitele.
11. Nu evitati oalele cu presiune. Sunt de mare ajutor in bucatarie.
12. Nu gatiti niciodata acelasi fel de mancare zile la randul. Diversificati cat de mult puteti meniurile zilnice si veti manca mai sanatos si mai bine astfel.

Autor:  Lucia Mihailescu