Site coolinaria.ro

Curatenia de iarna nu a fost nicicand asa de usoara!


Curatenia de iarna nu a fost nicicand asa de usoara! Cu totii asteptam cu nerabdare Sarbatorile de iarna! Însa cand ne gandim la venirea lor, automat zicem si curatenie...Pe multi dintre noi ne sperie ideea de curatenie generala, dar ne simtim minunat cu rezultatele ei....

În cele ce urmeaza vei gasi cateva trucuri practice pentru curatarea în profunzime a electrocasnicelor...Nu trebuie sa le uitam cand vine vorba de curatenia generala... Mai multe informatii despre utilizarea inteligenta si curatarea electrocasnicelor gasesti pe www.arcticpentrutine.ro

1. Este foarte important sa îti cureti frigiderul periodic, însa acum, mai mult ca oricand, trebuie sa faci acest lucru temeinic. Înainte sa treci la treaba, începe prin a îndeparta rafturile interioare ale acestuia. Te gandeai ca atat interiorul frigiderului cat si cel al congelatorului pot fi curatate cu o solutie de apa cu detergent de vase, actionand cu miscari verticale de sus în jos? Poti aplica aceeasi metoda si pentru curatarea rafturilor, un truc practic fiind sa nu folosesti manusi de cauciuc pentru cele din sticla. Este la fel de simplu sa cureti si exteriorul. Poate ar trebui însa sa insisti asupra garniturilor de cauciuc, deoarece mizeria depozitata în timp poate duce la deteriorarea lor. Înainte de a reaseza alimentele la locul lor, sterge spatiile curatate cu o laveta uscata pentru a îndeparta orice urma de umezeala care ar putea favoriza aparitia mucegaiului.

2. Acorda-i un pic mai mult timp aragazului de data aceasta si se va simti vedeta bucatariei. Bicarbonatul, otetul, sarea si sucul de lamaie sunt aliatii tai. În combinatie cu otet alb distilat sau cu suc de lamaie, foloseste bicarbonatul pentru a curata strasnic cuptorul, si vei vedea ca daca acesta este un pic cald, orice urma de grasime va disparea imediat. La fel vei proceda si daca alegi sa înlocuiesti bicarbonatul cu sarea. Gratarelor cuptorului, care au zone înnegrite ce persista, le poti reda stralucirea punandu-le în chiuveta cu apa calda si cu ¼ amoniac, nu înainte de a te asigura ca spatiul este bine ventilat.

3. Curatenia trebuie întotdeauna sa înceapa din profunzime. Tocmai de aceea pentru întretinerea masinii de spalat ar trebui sa începi prin a efectua un ciclu de spalare doar cu apa fierbinte, fara haine înauntru, si cu o cantitate normala de detergent. Depunerile de detergent sau balsam de rufe pot fi înlaturate foarte usor cu apa fierbinte si putin suc de lamaie (sau cu doua cesti de otet).

Raspandeste stralucire pretutindeni în casa ta! Simplu, nu-i asa?

Autor:  Iosub Alin