Site coolinaria.ro

M&M, istoria bulinelor neserioase de ciocolata


M&M, istoria bulinelor neserioase de ciocolata Istoria bulinelelor neserioase de ciocolata incepe in 1941, cand bomboanele M&M au fost introduse in mancarea servita soldatilor americani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Daca atunci erau ambalate intr-un simplu tub, clasica pungulita pe care o stim cu totii acum a aparut abia 7 ani mai tarziu, in 1948, si avea clasica nuanta de maro pe care o are si azi. Devenite deja faimoase, in 1950 bulinele capata M-ul celebru inscriptionat pe ele, pentru a le diferentia vizual de orice alti concurenti, iar personajele de desenete animate, faimoase acum in toata lumea, isi fac debutul TV in 1954, facind reclama la noul sortiment cu alune, proaspat aparut pe piata.

Pana in 1960, bomboanele M&M aveau o singura culoare: cea a ciocolatei, indifierent daca erau varianta clasica, sau cea nou aparuta, cu alune. In 1960, compania a decis insa sa faca o schimbare importanta in aspectul produsului sau, lansind 3 noi culori: galben, rosu si verde, care sunt pana in ziua de azi principalele culori ale brandului, carora li se alatura in 1976 si portocaliul. Dupa 40 de ani de succes in America, bulinele colorate de ciocolata traverseaza oceanul, fiind prezentate australienilor si europenilor, si imediat dupa sunt numite snack-ul oficial al Olimpiadei de la Los Angeles. Sarind 10 ani inspre ziua de azi, in 1995 10 milioane de voturi au fost numarate, care sustineau aparitia bomboanei bleu, iar un an mai tarziu M&M a scos pe piata 25 de culori de bomboane de ciocolata, fanii putind sa isi faca propriul mix colorat. M&M World isi deschide portile in 1997 in Las Vegas, iar la inceputul lui 2000 M&M este votat dulcele noului mileniu. In 2007 Statuia Libertatii insasi se declara fan M&M, o bulina de ciocolata verde cu aparenta faimosului monument aflindu-se in acest moment in M&M World din Times Square, New York.

Lansat dupa cum spuneam in 1997, M&M World este o lumea inchinata bulinelor de ciocolata. Mai recent deschis, M&M World din New York City este un magazin imens, pe 3 etaje, de unde iti poti cumpara o sumedenie de obiecte utile, haioase, vestimentare sau jucarii cu faimoasele buline neserioase de ciocolata. La ultimul etaj poti vedea (sau chiar cumpara) obiecte de colectie inchinate acestui fenomen dulce. Geci de piele decorate cu sute de cristale Swarovski in clasica forma M&M, bibelouri scumpe din portelan, adevaratii fani pot da aici mii de euro pe obiecte in editie limitata. Tot aici poti admira (si gusta) cel mai mare perete de ciocolata din lume. Un intreg perete al magazinului M&M World, pe intreaga sa inaltime de 3 etaje, este placat cu tuburi uriase cu bomboane in toate culorile posibile, tu putindu-ti crea propriul mix de culori, sau putind opta sa cumperi mixuri, haios numite, gata facute.

Tu ce culoare M&M preferi?

Autor:  Daniela Tiba