Site coolinaria.ro

Trupul nostru este asemenea unei masini


Trupul nostru este asemenea unei masini Nu de putine ori se fac asocieri intre trupul omenesc si o masina oarecare deoarece, intr-adevar, in ambele cazuri observam ca este nevoie atat de operatii de intretinere (reparatii sau vizite la medic) cat si de o alimentare continua cu energie (combustibil). Spre deosebire de masini, organismul uman are abilitatea de a se transforma in mod continuu, cunoscand mai intai cresterea si o perioada de varf si experimentand mai apoi uzura sa treptata.

In prezent, organismul nostru este de fapt considerat de cei mai multi dintre oamenii de stiinta exact ca si cum ar fi o masina deoarece acestia pot face calcule foarte exacte, plecand de la informatiile acumulate de-a lungul timpului, si pot prezice cu mare acuratete evolutiile viitoare ale oricarui organism in niste conditii date de alimentatie sau de mediu de crestere.

Ceea ce preocupa in mod frecvent pe cercetatorii care se ocupa de masina om este sa identifice modalitati noi si ieftine de a oferi energie de calitate necesara pentru organism astfel incat sa fie posibila pe viitor dezvoltarea vietii in cele mai favorabile conditii. Din pacate insa eforturile lor sunt zadarnicite de evolutia dezastruoasa a sistemelor de sanatate pe plan mondial, precum si de schimbarile repetate ale climatului economic, politic sau chiar si de capriciile naturii.

In principiu, in prezent exista totusi suficiente date pentru a putea ajuta organismul uman sa devina cu adevarat mult mai performant decat oricand altcandva insa va mai trece multa vreme pana ce vor fi puse la punct metode standard si pe deplin functionale prin care orice trup sa poata beneficia de "reparatii" si "optimizari" de rutina, care sa ii prelungeasca simtitor perioada de functionare.

Ceea ce putem noi face, indiferent de schimbarile care au loc in jurul nostru, este sa oferim o energie cat mai de calitate organismului nostru, iar acest lucru va fi posibil daca preferam mereu produsele naturale, usor de procesat, daca facem ceva miscare fizica si, bineinteles, daca pastram o mentalitate pozitiva, foarte utila sanatatii noastre generale mai ales in perioadele de criza economica precum aceea prin care trecem in prezent.

Autor:  Lucia Mihailescu