Site coolinaria.ro

Serveste masa mai altfel


Serveste masa mai altfel Cine a pus regula ca trebuie sa mancam sezand la masa, uneori stand pe niste scaune putin confortabile, inconjurati de o atmosfera de cele mai multe ori de seriozitate si pe deasupra inhibati de tot felul de reguli de buna purtare nu a fost cu siguranta o persoana deosebit de inteligenta sau macar ceva mai inventiva. Este bine ca macar o data pe an sa ne putem rupe de aceste conventii ale servitului mesei si sa incercam ceva nou, putin scandalos poate, dar care sa ne permita sa mancam intr-un cadru complet nonconformist si incarcat de voie buna.

Mananca pe jos
De ce la masa? Ce te opreste sa pregatesti o seara memorabila, frumoasa si cu totul
neasteptata celor dragi sau poate doar unei persoane la care tii in mod deosebit. Pregateste o cina romantica la care el nu se asteapta nici in cele mai ascunse vise. Exista magazine cu tot felul de pernute, alege-le pe cele de culoare maronie, visinie, verzuie (inchis), bleu etc, o varietate de culori care sa inveseleasca placut camera unde vei servi masa. Aseaza apoi totul inspirandu-te putin din "1001 si una de nopti", imprastie pernute peste tot, acopera fereastra cu un material din dantela rosie, aprinde prin colturile incaperii lumanari parfumate in boluri mari care sa atraga atentia, iar in mijlocul camerei pune pe jos o placa pe care sa o acoperi cu un material in functie de gustul tau, de personalitatea ta si de ceea ce vrei sa exprimi.
Tacamuri si delicatese
Fiind si o seara mai deosebita nimeni nu te obliga sa folosesti furculita sau lingura (desi pot ajuta munca mult mai mult), de ce sa nu apelezi la niste betisoare chinezesti sau la propriile degete, nu uita intr-o astfel de seara nimic nu ar trebui sa fie asa cum este in mod obisnuit. Iar daca s-a rezolvat situatia cu tacamurile nu trebuie sa uitam de mancare, poti incerca o salata din fructe de mare (sigur nu se asteapta la asa ceva). Acestea se gasesc gata congelate si impachetate in orice supermarket.
Reguli de baza: fructele de mare se spala bine, se fierb, se calesc un pic in ulei si sunt gata, iar daca vrei totusi sa fie si mai special poti sa le amesteci cu o salata taiata marunt, impreuna cu cateva rosii pentru culoare si gust. Pentru a exista si o a doua varianta in cazul in care nu are curajul sa manance fructele de mare poti prepara orez cu creveti care sunt deliciosi si nici foarte scumpi, insa daca buzunarul te tine incearca un homar. Pentru desert pregateste asa-zisul bol de dragoste umplut cu frisca si cu tot felul de fructe mici si colorate, ca: zmeura, capsuni, coacaze, mure. Veti incheia astfel cina cu un gust foarte dulce (nu uita, la aceasta parte a cinei va puteti hrani reciproc, nimeni nu va fi prin preajma ca sa va judece).
Prin acest articol vrem sa va ajutam sa va bucurati de fiecare fantezie a voastra, este important sa puneti in practica tot ce este frumos si iti doresti cu adevarat si este la fel de important sa stim ca "printii" nostrii nu au puteri supranaturale si nu ne pot citi gandurile si din pacate rareori ghicesc ca am dori ceva deosebit, de aceea este bine sa ii ajutam noi pe ei si in plus iti pui visul in practica asa cum ti l-ai imaginat tu, tot ce trebuie sa faci este sa incerci.

Autor:  Raluca Rusu