Site coolinaria.ro

Cum alegem o carte de bucate?


Cum alegem o carte de bucate? Nu foarte multe persoane apeleaza in mod frecvent si la o buna carte de bucate si este mare pacat deoarece asemenea prieteni de nadejde ajuta mult pe parcursul gatitului, mai ales atunci cand esti incepator sau cand incerci o reteta pentru prima oara.

Pentru cei interesati in achizitionarea unei carti de bucate folositoare iata si cateva sfaturi care sa ii ajute sa aleaga cea mai buna carte de bucate care poate fi identificata in oferta existenta la un moment dat pe piata.

Primul lucru pe care il faci atunci cand alegi o carte de bucate este sa ii consulti copertile cu atentie, cautand acele informatii succinte care sa iti spuna mai mult despre continutul propriu-zis. Autorul, recomandarile sale, filosofia sa culinara si alte aspecte pot fi deslusite usor doar prin simpla consultare a copertilor, tot aici afland mai multe si despre pretul de vanzare al cartii de bucate.

In al doilea rand, la alegerea unei carti de bucate ne vom muta atentia de la coperte catre cuprinsul sau, aici putand sa ne lamurim mult mai bine daca dorim sau nu sa cumparam cartea de bucate respectiva. Unii cumparatori vor prefera mai degraba o varietate de retete vegetariene si mai putin din cele care includ si carnea, pe cand alti cumparatori pot fi interesati mai mult de gatitul in aer liber sau retetele de peste si asa mai departe. In functie de preferintele specifice, se alege si pe aceasta cale cartea de bucate potrivita.

Rasfoind apoi cartea de bucate care ne intereseaza vom putea sa descoperim daca retetele sunt sau nu bine structurate, daca indrumarile la gatit sunt prezentate clar si pot fi usor respectate, daca exista chiar si imagini care sa ajute la o mai buna intelegere a retetei culinare si asa mai departe. Nu in ultimul rand, pentru persoanele care tin o dieta stricta sau pentru cei cu afectiuni cronice este important de precizat intr-o reteta si valorile nutritive alaturi de recomandari sau interdictii, astfel incat sa stii daca poti sau nu sa servesti un fel de mancare, care poate sa te faca sa te ingrasi sau poate sa iti dauneze din cauza afectiunilor de care suferi.

Usurinta in manevrarea cartii de bucate, precum si hartia de calitate pe care este aceasta tiparita vor fi de asemenea criterii de urmat in alegerea unei carti de bucate deoarece, daca intr-adevar se doreste sa se apeleze foarte des la aceasta, e bine sa fie si protejata, iar paginile sale sa reziste multa vreme chiar si accidentelor nedorite din bucatarie. O carte de bucate prea voluminoasa va fi greu de manevrat intr-o bucatarie si asa aglomerata, iar una fara coperte tari va fi expusa mereu riscului distrugerii sale complete exact cand ti-e lumea mai draga.

In sfarsit, foarte util inainte de achizitionarea unei carti de bucate este sa se apeleze si la recenziile facute de profesionisti, care pot fi gasite fie prin presa scrisa, fie pe Internet si sa se caute exact acele carti de bucate care primesc recenzii mai bune din partea cunoscatorilor. Asa macar vei sti ca nu poti da gres, chiar daca tu insuti cu greu te poti decide asupra unui titlu sau a altuia.

Autor:  Lucia Mihailescu