Site coolinaria.ro

Idei utile pentru gatitul zilnic


Idei utile pentru gatitul zilnic - Conopida isi poate ameliora mirosul prea puternic prin adaugarea unei felii de paine in oala de gatit;

- Uleiul de masline la prima presa nu trebuie folosit decat pentru salate si maioneze, si mai putin la gatitul la foc deoarece astfel isi va pierde multe dintre proprietatile sale nutritive;

- Bananele isi recapata culoarea daca se lasa intr-un bol cu apa rece timp de 30 de minute;

- Cel mai usor mod de a separa albusul de galbenus este sa se sparga oul in doua si sa se transfere galbenusul dintr-o jumatate in alta, lasand in acest timp albusul sa se scurga intr-o farfurie aflata dedesubt;

- Atunci cand scapam o bucatica din coaja oului in recipientul de gatit, cel mai simplu este sa o indepartam tot cu ajutorul unei bucati mai mari din coaja oului;

- Este o idee minunata sa se condimenteze din cand in cand, in locul felului de mancare, chiar si painea, cand se serveste o ciorba/supa calda;

- Gemul si dulceata folosite la placinte si alte aluaturi trebuie tinute la frigider si se vor scoate de acolo doar cu 5 minute inainte de a le adauga la reteta culinara;

- Sosul Worcestershire ori alt sos special dau o savoare suplimentara meselor de fasole, mazare sau pastai;

- Cel mai simplu mod de a estima cantitatea de orez necesara pentru doua sau mai multe persoane este sa folosim o cana obisnuita, pe care daca o vom umple cu orez vom obtine exact 2 portii de pilaf sau orice altceva dorim sa gatim - mai multe cani, mai multe portii;

- Legumele congelate de tipul rosiilor, ardeilor grasi etc. nu trebuie folosite la prepararea salatelor;

- Foarte util de multe ori, atunci cand avem invitati, este sa facem separat si cubulete din zeama de lamaie, ceva mai mici decat cele de apa, si foarte cerute la petreceri; similar, se poate apela la cuburi de gheata din alte citrice, daca se prefera asa;

- La prepararea supelor de zarzavaturi trebuie uneori facut un compromis intre aspectul final si valoarea nutritiva, deoarece atunci cand punem capacul la fiert, vom obtine o supa plina de minerale si vitamine, iar daca nu punem capacul, vom obtine o supa de zarzavaturi mai placuta din punct de vedere estetic;

- Varza este o leguma foarte sanatoasa, recomandata in orice dieta, iar daca va deranjeaza mirosul degajat pe parcursul fierberii ei atunci apelati la o frunza de dafin care va ameliora simtitor mirosurile si va oferi suplimentar o savoare aparte mancarii de varza.

Autor:  Lucia Mihailescu