Site coolinaria.ro

Melci comestibili


Melci comestibili Pentru cei mai multi dintre noi a manca melci, broaste, serpi, caracatite nu ni se pare nici pe departe ceva extrem de atragator. Totusi pentru ca avem o singura viata, avem datoria (numai in cazul in care dorim) sa gustam macar o data din aceste asa-zise delicatese. Iar in cazul in care nu alegi sa mergi la un restaurant pentru a incerca asa ceva si vrei sa le pregatesti chiar tu, atunci o sa va venim in ajutor prezentandu-va regulile de baza in ce priveste gatitul melcilor.

Etape:
- melcii trebuie spalati in trei ape, pentru a fi siguri ca au fost foarte bine curatati;
- se pun la fiert impreuna cu o legatura de zarzavat si de usturoi pentru a indeparta alte impuritati dar si pentru a scapa de acel miros nu prea placut; nu uita, acestia se pun la fiert intregi adica cu tot cu cochilia in care ei se ascund.
- apa trebuie sa fie foarte fierbinte inainte de a-i pune la foc, aproape sa dea in clocot si nu uita sa adaugi si o lingura de sare.
- dupa ce au fiert, acestia se scot din cochilie cu ajutorul unei furculite sau a oricarui alt obiect mai ascutit.
- dupa ce acestia au fost scosi o sa vedeti o portiune neagra a corpului (viscerele) ce trebuie indepartata.
- carnea va trebui frecata foarte bine cu sare deoarece mucozitatile de pe corpul lor se duc greu
si daca nu aveti grija sa le indepartati atunci riscati ca cina sa aiba un gust foarte amar.
- ultima etapa consta intr-o buna clatire a carnii si rasfoirea cartilor de bucate pentru a vedea cum doriti sa ii preparati.

Melcii pot fi prajiti in unt, se poate face chiar si melci umpluti unde o sa va puteti folosi de propria lor cochilie cu un aspect vizual deosebit. Dar nu trebuie sa uitam un lucru foarte important, melcii nu contin colesterol, astfel incat sunt foarte sanatosi pentru propriul nostru trup. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca melcii se cumpara de la ferme ce se ocupa special cu cresterea lor aceasta varianta fiind mult mai sigura pentru propria noastra sanatate.

Autor:  Raluca Rusu