Site coolinaria.ro

Tips & tricks pentru a avea mereu produse proaspete


Cand mergi la cumparaturi atat la piata, sau la supermarketuri intotdeauna trebuie sa urmaresti cateva reguli esentiale pentru a achizitiona numai alimentele proaspete si sanatoase.
- atunci cand mergi la piata nu te grabi (de parca ai urmarita de lupi) sa cumperi de la prima taraba, incarca-te cu rabdare si mergi prin toata piata astfel vei putea descoperi ca in anumite locuri produsele ori sunt mai proaspete, tinute in conditii mai bune si chiar poate si la un pret mult mai convenabil.
- nu cumpara alimente, fructe, legume, ce vezi ca sunt lovite, stricate sau patate
- cand cumperi alimente deja taiate, precum o felie de pepene sau diferse tipuri de salate amestecate, alege doar pe cele ce sunt puse intr-o zona special amenajata pentru a avea o temperatura scazuta, sau cel putin in jurul lor se gaseste gheata; daca nu sunt puse intr-un loc cu o temperatura scazuta atunci nu cumpara produsele deoarece tinute la temperaturi ridicate acestea isi pierd cu mult din prospetime.
- verifica data expirarii, mai ales atunci cand cumperi produse ambalate, ca piept de pui, mici, carne tocata, deoarece acestea au cea mai mare probabilitate sa se altereze mai ales daca nu sunt bine intretinute (tempertatura scazuta, conditii bune de intretinere). Asa ca mare atentie la reducerile neasteptate la aceste tipuri de produse deobicei aceste reduceri apar atunci cand produsul respectiv nu s-a vandut sau se apropie data expirarii.

Autor:  Raluca Rusu