Site coolinaria.ro

Istoria ciocolatei: Vizita la Schokoladenmuseum in Koln


Istoria ciocolatei: Vizita la Schokoladenmuseum in Koln O plimbare de-a lungul celor 3 etaje ale constructiei cu aspect anvangardist de pe malul Rinului, in Koln, echivaleaza cu o excursie in timp pana acum 3000 de ani, pe cand cacaoa era considerata mancarea zeilor de catre azteci.

Cel mai dulce muzeu din germania, Muzeul Ciocolatei din Koln, a fost infiintat in 1993, si ofera o varietate considerabila de informatii despre cacao si ciocolata. Poti citi despre istoria celui mai popular dulce din lume, sau poti intra in sera tropicala, un spatios cub de 10m inaltime, organizat ca o mini jungla adevarata, in care puteti vedea diferite specii de arbore de cacao si nu numai, aici gasindu-se si un bazin cu nuferi si pesti tropicali.

Intr-o extremitate a muzeului este montata o adevarata fabrica de ciocolata Linz, vizitatorii putind vedea intreg procesul, de la amestecul ingredientelor pana la etapele finale, si anume ambalarea micutelor tablete de ciocolata, care apoi sunt servite celor prezenti. Tot la capitolul degustare, trebuie sa va vorbesc despre fantana de ciocolata, o atractie in sine, datorita aspectului elaborat, auriu, din care toata lumea poate sa guste, inmuind o napolitana in ciocolata curgatoare.

La sfarsitul vizitei, sau de ce nu, inainte de a o incepe, este neaparat sa vizitati Panorama Restaurant, unde puteti degusta diferite specialitati pe baza de ciocolata, dar si alte preparate culinare de exceptie, in timp ce admirati Rinul din spatele geamurilor panoramice ale cladirii. Imediat langa este si magazinul muzeului, de unde puteti sa va cumparati diferite sortimente de ciocolata, pentru a prelungi pana acasa aceasta experienta dulce.

Autor:  Daniela Tiba