Site coolinaria.ro

Protectia mancarii cand este pana de curent


Protectia mancarii cand este pana de curent Cand nu este curent pentru mai putin de patru ore, mancarea din frigider va putea fi consumata in siguranta. Cat timp nu este curent tine usa frigiderului in permanenta inchisa pentru a mentine mancarea rece pentru un timp mai indelungat, deschide-o doar daca este stric necesar altfel daca deschizi usa din orice motiv se va pierde cu usurinta aerul rece, iar dezghetarea congelatorului va fi mult mai accelerata.

Cand curentul lipseste cu mai mult de patru ore, trebuie sa urmaresti urmatoarele reguli:
- pentru partea de congelator: Un congelator pe jumatate plin va mentine mancarea in siguranta pentru cel putin 24 de ore. Un congelator plin va mentine mancarea in siguranta pentru 48 de ore.
- pentru partea de frigider: laptele si orice alte produse lichide, carne, peste, oua, sau alte resturi de mancare trebuie puse intr-o lada frigorifica de voiaj ce trebuie sa contina gheata. Gheata se gaseste deobicei prin benzinarii sau supermarket-uri, iar o lada frigorifica este necesara in orice casa, atat in situatii de urgenta, cat si daca te hotarasti sa organizezi un picnic.
- inainte de a prepara produsele, din carne in special, verifica-le temperatura cu ajutorul unui termometru digital; daca au temperatura foarte ridicata, peste 15 grade, este recomandat sa le arunci deoarece s-au alterat.

Autor:  Raluca Rusu