Site coolinaria.ro

Dieta delicioasa pe baza de turte


Dieta delicioasa pe baza de turte Va vine sa credeti sau nu, exista si o propunere de dieta foarte serioasa, pe baza de turte, care este menita sa ajute doritorii sa isi controleze mai usor portiile la masa si care include, drept umplutura pentru turtele in cauza, cele mai variate feluri alimentare, de la ciuperci si legume fierte pana la carne si branzeturi.

In cadrul acestei diete se poate consuma orice produs alimentar preferat, dar ideea este ca acest produs sa fie portionat in asa fel incat sa poata incapea intre doua turte nu prea largi, adica sa constituie exact portia recomandata pentru una dintre mesele zilei. Nu se permite sa se consume mai mult de o portie la masa, dar este ingaduit sa se mareasca numarul meselor zilnice la maximum 5 pe zi.

Intrucat turtele pot fi foarte gustoase, cu sau fara umplutura din alte produse alimentare, dieta pe baza de turte are un succes mare la public si multi dintre subiectii care au participat la studiile stiintifice initiale au continuat sa practice aceasta dieta mult timp dupa ce serviciile lor nu au mai fost necesare.

Pe langa mesele delicioase pe baza de turte umplute, aceasta dieta incurajeaza de asemenea si gustarile rapide dintre mese, care pot fi constituite din iaurturi, branzeturi, fructe, seminte, alune etc. Si consumul marit de apa, supe de legume sau sucuri naturale este de dorit pe parcursul intregii zile.

Intrucat dieta pe baza de turte se adreseaza in primul rand persoanelor care au probleme cu greutatea corporala si care refuza constant orice regim alimentar mai strict, nu vor fi incurajate incercarile de a strecura intre turtele zilnice grasimile alimentare, zaharul sau branzeturile nedegresate ci, dimpotriva, se recomanda evitarea acestora si consumarea de produse degresate precum untul slab, pieptul de pasare, carnea de peste, carnea de vita, branzeturi usoare, salate la alegere, rosii, banane, miere de albine, fructe uscate fara zahar si altele.

Pe langa mentinerea la o singura portie de turte la fiecare masa, aceasta dieta mai recomanda si exercitii fizice zilnice pentru imbunatatirea activitatii sistemului circulator si a celui respirator precum si un program strict de odihna. Inutil de amintit ca mesele zilnice trebuie si acestea servite normal, la ore fixe, chiar daca este vorba doar de turte umplute si nu de altceva.

Singura problema a dietei pe baza de turte este modalitatea de procurare a acestor turte, care trebuie sa fie preparate cat mai sanatos si fara de aditivi alimentari artificiali. Faina alba rafinata este ultima alegere de luat in calcul la prepararea lor din cauza absentei fibrelor alimentare care vor fi insa prezente la faina obtinuta din cerealele integrale. Un bucatar priceput se va descurca cu siguranta multumitor, dar altfel se poate apela si la turtele din comert, care sunt destul de gustoase insa nu si lipsite de aditivi alimentari.

Autor:  Lucia Mihailescu