Site coolinaria.ro

Secrete ale maestrilor culinari


Secrete ale maestrilor culinari Uneori se doreste taierea carnii in felii mai subtiri, iar un maestru bucatar va face acest lucru cu usurinta feliind carnea inca usor inghetata, dupa ce a fost scoasa de la congelator.

De multe ori ne miram ca oasele din oala pusa la fiert au resturi de carne mai gustoasa decat carnea dezosata, fiarta in aceeasi oala. Acest lucru se intampla deoarece bucatile de carne cu tot cu os fierb mai repede si mai bine decat carnea fara os.

Daca doriti sa obtineti mai mult suc la prepararea unui gratar, nu uitati sa adaugati si putina apa rece in compozitie si efectul de gratar suculent va fi garantat.

Daca doriti sa sporiti aspectul estetic al conopidei la gatit adaugati si ceva lapte in apa pusa la fiert si conopida va arata alba si apetisanta la final.

Cartofii prajiti ies mai crocanti si mai aspectuosi daca ii lasam cam jumatate de ora in apa rece mai inainte de a ii pune in tigaie.

Cele mai gustoase si mai proaspete ciuperci sunt cele care nu si-au deschis inca palaria.

Salata verde pusa la pastrare nu trebuie spalata deloc ci introdusa imediat la frigider si spalata doar cu putin inainte de a fi gatita.

Zarzavaturile nu se impaca deloc bine cu inoxul, dar lemnul, sticla si ceramica se vor preta foarte bine la acest lucru.

Pastele sau taieteii fierb mai bine daca ungem in prealabil usor oala cu putin ulei vegetal.

Zeama de lamaie este un ingredient foarte util la mai toate mesele de peste.

In special la prepararea meselor speciale, dar si la mesele obisnuite puteti apela mai des la alte lichide decat apa pentru gatit, precum sucul natural de fructe, zeama concentrata de legume, sucul simplu de rosii si chiar lapte batut sau iaurt.

Nu pastrati condimentele uscate mai mult de 6 luni deoarece nu veti mai beneficia de aceleasi proprietati de exceptie ale lor dupa aceasta perioada.

Nu va mai inselati crezand ca puteti coace fructele si legumele mai usor gratie luminii soarelui. In realitate, caldura ajuta la acest lucru si mai putin lumina soarelui.

Branzeturile puse la pastrare, mai ales daca sunt si scumpe, nu se intaresc asa de repede daca le ungem usor cu putin unt pe toata suprafata expusa.

Amestecurile de carne tocata si carnatii raman intregi la prajit daca ii tavalim in prealabil prin faina alba.

Sosul de salate nu trebuie preparat imediat, inainte de a fi pus peste celelalte ingrediente, ci se face cu ceva vreme in avans si se lasa astfel sa se omogenizeze bine cam o jumatate de ora.

La mai toate sucurile de fructe putem adauga si putina zeama de lamaie pentru un gust deosebit.

Autor:  Lucia Mihailescu