Site coolinaria.ro

Barbatii si femeile au preferinte culinare diferite


Barbatii si femeile au preferinte culinare diferite Pentru fiecare dintre noi exista intotdeauna cate un fel de mancare preferat care, indiferent daca este doar un simplu desert sau chiar un fel principal, ne poate schimba instantaneu dispozitia sufleteasca, aducand si un plus de echilibru foarte important intr-o societate dominata de stres si violenta.

Nu e nimic rau daca apelam si la un asemenea subterfugiu pentru a ne recompensa intr-un fel eforturile de peste zi sau unele esecuri, dar trebuie sa nu uitam nici de moderatie si nici sa nu asociem felul preferat de mancare cu starile noastre marcate de stres. Astfel vom sti ca nu riscam dezechilibre de sanatate si vom putea consuma cu placere mancarea noastra favorita.

Este totusi demn de remarcat faptul ca femeile au preferinte diferite de cele ale barbatilor in plan culinar, ele apeland mai des la mancarea de bufet sau la deserturi, pe cand barbatii se pare ca prefera mancarea calda, preparata in casa, care sa le ofere senzatia de confort deplin.

Femeile deci vor prefera in primul rand alimente precum chipsurile, fursecurile, ciocolata, sandviciurile si salatele rapide, pe cand barbatii sunt tentati mai degraba de o friptura suculenta, de ciorbe calde sau de tocanite consistente. In ambele situatii insa se poate vorbi despre alimente care nu prea contin multe nutrimente, dar pot oferi o senzatie de bine pe moment.

Iata de ce merita sa fim mai atenti la alimentele pe care ne-am obisnuit sa le privim ca pe o mancare favorita si sa incercam sa le inlocuim sau macar sa le preparam intr-un mod cea mai sanatos. Statisticile arata ca, de cele mai multe ori, chiar aceste alimente preferate pot contribui decisiv la cresterea in greutate sau la aparitia in timp a unor probleme de sanatate.

Inceputul il putem face simplu, inlocuind unele ingrediente bogate in sare, zahar sau grasimi cu ingrediente din aceeasi gama, dar degresate sau continand mai putina sare sau zahar. Desi la prima vedere s-ar parea ca mancarea noastra favorita nu va mai fi atat de gustoasa, nu este de fapt vorba decat despre o ajustare a retetei culinare, care sa ne permita sa preparam aceeasi gustare delicioasa cu care deja ne-am obisnuit.

Prin experimente culinare repetate, precum si printr-o mai mare atentie acordata nutrimentelor care intra in mancarea noastra favorita, este posibil ca pe viitor sa ne oferim gustari la fel de gustoase, dar si ceva mai sanatoase si mai sarace in calorii decat in trecut. Este doar o problema de organizare si de vointa si nu depinde decat de noi sa facem schimbarile care se impun.

Autor:  Lucia Mihailescu