Site coolinaria.ro

Cafeaua contine si antioxidanti sanatosi


Cafeaua contine si antioxidanti sanatosi Cafeaua reprezinta intr-adevar un risc pentru sanatatea persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului circulator, dar pentru restul persoanelor este bine de stiut ca aceasta bautura contine si o serie de antioxidanti care pot aduce un aport pozitiv intr-o dieta de succes.

Antioxidantii care au fost descoperiti in cafea se numesc acidul ferulic, acidul cafeic si acidul isoferulic si acestia se crede ca au un rol benefic pentru sanatate, indiferent daca se bea cafeaua simpla sau cu lapte. Bineinteles, daca nu se fac excese, cafeaua poate ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor de ficat sau a maladiilor Parkinson si Alzheimer.

Din pacate, prin aportul de cafeina aceasta bautura foarte gustata in intreaga lume este si nociva, mai ales pentru persoanele care sufera de boli de inima sau de afectiuni ale sistemului nervos. Acestia pot totusi consuma cafea fara cafeina, dar nu se stie inca daca se pastreaza astfel aceleasi beneficii pentru sanatate ca si in cazul cafelei obisnuite.

O alta problema pe care o ridica consumul de cafea este si dependenta pe care o da in timp si multa lume stie deja cat de dificil poate fi sa renunti la cafea dupa ce te-ai obisnuit sa o consumi zilnic.

Este deci recomandata in continuare moderatia, iar daca medicul specialist va cere sa renuntati temporar sau definitiv la cafea atunci este bine sa ii si urmati sfatul deoarece una peste alta nu se poate vorbi doar despre beneficiile aduse de consumul de cafea ci exista si efecte secundare cu risc crescut pentru sanatatea dumneavoastra.

Autor:  Lucia Mihailescu