Site coolinaria.ro

Alimente care ajuta la dietele de slabit


Alimente care ajuta la dietele de slabit Exista o serie de alimente care contin nutrimente sanatoase din belsug si pot ajuta mult persoanele care doresc sa slabeasca sa atinga mai usor senzatia de satietate fara a isi incarca organismul cu grasimi suplimentare.

Aceleasi alimente sunt de asemenea bogate in fibre alimentare, proteine si grasimi nesaturate, deosebit de utile pentru nivelul general de sanatate, dar si oferind suficienta energie peste zi, indeajuns cat sa opreasca persoana care doreste sa slabeasca de la excesele alimentare obisnuite.

Cele mai cunoscute astfel de produse cu rol hotarator in dietele de slabit sunt merele pentru consum, o gustare ideala dintre mese, care sa potoleasca pe deplin senzatia de foame. Prin aportul de fibre, minerale si apa, merele ofera nu doar senzatia de satietate, dar si un binevenit plus de sanatate zilnica.

Ouale, organice sau nu, sunt o sursa importanta de proteine care de asemenea asigura satietatea si pot fi deosebit de utile la curele de slabit. O atentie marita trebuie totusi acordata numarului de oua consumate zilnic, nu mai mult de 2 oua/zi, dar si la perioada cand acestea se consuma, cel mai bine fiind sa se serveasca la micul dejun.

Conopida ofera mai putin proteine si mai mult un aport marit de vitamine si minerale care fac mult bine celor care doresc sa piarda in greutate, arzand mai usor grasimile suplimentare. Conopida poate fi preparata in cele mai diverse moduri si se poate combina cu branza sau alte ingrediente mai consistente. Alternativ se poate opta si pentru broccoli sau spanac.

Iaurtul degresat este un alt aliment de nelipsit la curele de slabit, avantajul in acest caz fiind ca se poate consuma in cantitati marite fara a avea un impact negativ asupra cresterii in greutate. Suplimentar, calciul si celelalte nutrimente din iaurturile degresate vor incetini depunerea grasimilor, permitand arderea intensiva a lor.

Fulgii de ovaz se servesc de obicei la micul dejun si sunt ceva mai satiosi decat cerealele obisnuite, concurand chiar si cu alimentele bogate in grasimi din acest punct de vedere. Fiind vorba despre un produs alimentar bogat in fibre si proteine, fulgii de ovaz se recomanda fara discutie a fi introdusi intr-o dieta de slabit.

Alunele si nucile sunt recunoscute de mult pentru bogatia lor de nutrimente, iar persoanele care le consuma in cantitati prea mari chiar risca sa sara uneori peste mesele principale tocmai pentru ca resimt o senzatie de satietate pe tot parcursul zilei. Este deci bine sa se introduca si alune si nuci la dieta de slabit, dar cu moderatie si cu cat mai putina sare posibil.

Foarte delicioase si pline de vitamine si minerale sunt si supele de zarzavaturi proaspete cu ceva suplimente de zeama de pasare sau de carne la alegere. Supele pot fi preparate mai dense sau mai lungi, dupa gust, insa efectele vot fi aceleasi, respectiv foamea va fi potolita multumitor, iar scaderile in greutate vor fi vizibile in scurta vreme.

Pestele este probabil cea mai sanatoasa sursa de proteine animale din toata gama produselor din carne de pe piata. De asemenea, carnea de peste consumata in cantitati moderate va potoli usor foamea fara a contribui la cresteri in greutate. Consumat de pana la 4 ori pe saptamana, pestele va oferi un aport insemnat de proteine, lucru foarte util mai ales atunci cand se depun eforturi solicitante la locul de munca.

Mamaliguta, un aliment dispretuit de multi dintre romani, nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, mai ales daca se doresc pierderi insemnate in greutate. Mamaliguta poate fi preparata simplu sau sub forma de balmos, cu branza, smantana degresata, oua si alte ingrediente, pentru a se obtine un fel de mancare complet si foarte gustos. Este mai greu la inceput, daca nu esti obisnuit cu gustul sau, dar cu timpul ar putea inlocui cu succes painea alba la mesele principale ale zilei.

In sfarsit, salatele de cele mai variate tipuri sunt esentiale pentru succesul oricarei diete de slabit, ele aducand si un aport util de nutrimente esentiale, dar si un gust delicios la mesele zilnice. Pentru a se extrage maximum de beneficii din consumul de salate, nu trebuie uitat faptul ca salatele de prepara in retete foarte diverse, cu cele mai variate ingrediente si nu doar cu frunze verzi si ceva rosii sau ceapa pe deasupra. Atentie insa la cantitatile de ulei vegetal si sare pe care le introduceti in salatele dvs. preferate.

Autor:  Lucia Mihailescu