Site coolinaria.ro

Gatitul presupune si putina "smecherie"!


Gatitul presupune si putina Sosul de gatit tinut in sticle cu gatul mai ingust va curge mai usor daca introducem pana la jumatate un pai de sorbit bauturile racoritoare si, tinandu-l pe aceasta cu o mana, sa turnam sosul in recipientul de gatit cu cealalta.

La gatitul pastelor si a orezului trebuie sa adaugam mereu o lingura de ulei vegetal pentru a preveni cu succes lipirea pastelor intre ele, dar si pentru a fierbe pastele mai usor.

Nucile de cocos se sparg foarte usor daca le lasam mai inainte la frigider macar vreo trei sferturi de ora. Dupa aceea nu e nevoie decat sa exercitam o presiune usoara pentru a le sparge repede si simetric.

Nu va grabiti sa aruncati periutele de dinti uzate deoarece vor fi utile la curatenia din bucatarie, in special pentru locurile greu accesibile de la nivelul podelei.

In frigider puteti plasa intr-un colt un recipient mic cu o lingurita de bicarbonat de sodiu in interior pentru a absorbi toate mirosurile neplacute. Bicarbonatul poate fi schimbat o data la 3 zile.

Ceaiurile de plante se pot utiliza nu doar in uzul intern, dar multe dintre ele isi gasesc aplicatii diverse si in uzul extern. Profitati din plin de aceste proprietati ale lor, certificate de catre Ministerul Sanatatii, bineinteles.

Pentru o buna igiena a danturii si a intregii cavitati bucale, apelati alternativ si la gargara cu diferite decocturi din plante sau mestecati frunze cu certe proprietati antiseptice.

Pe piata se gasesc de ceva vreme si aparate de facut paine performante, care permit prepararea unor sortimente de paine de exceptie si sanatoase, bineinteles cu stricta respectare a retetei si a instructiunilor de utilizare.

Cea mai placuta si sanatoasa bautura racoritoare in sezonul cald ramane tot limonada cu apa de izvor, daca se prepara simplu si dupa o reteta buna.

Coaja de lamaie si frunzele verzi de menta pot indeparta cu usurinta tot felul de mirosuri din dulapuri, sertare sau camara de alimente.

Autor:  Lucia Mihailescu