Site coolinaria.ro

Porumb fiert


Porumb fiert Nu exista vara fara o portie de porumb fiert doar nu degeaba culoarea lui este ca a soarelui ce ne ispiteste. Fie la un gratar sau doar duminica in familie acestia nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, sunt gustosi, moi si numai buni de rontait. Este adevarat nu ne ajuta deloc in a mentine sau a obtine un trup de invidiat, dar totusi nimeni nu vei consuma in cantitati impresionabile: un stiulete este mai mult decat suficient pentru a iti potoli pofta si foamea.

Porumbul proaspat pentru fiert se cumpara de la piata, insa trebuie sa fii atenta pentru a verifica daca sunt buni: desfa un pic porumbul de panusi atat cat sa ajungi la graunte si apasa cu unghia pe el; daca este moale inseamna ca porumbul este numai bun de preparat si va fierbe repede, in schimb daca este tare atunci nu-l cumpara pentru nu este pentru gatit.

Daca insa ne hotaram sa-i pregatim, atunci trebuie sa-i curatam bine de panusi, o parte din acesti panusi se pun pe fundul oalei, peste care se aseaza stiuletii de porumb, pe care ii acoperim cu un alt strat de panusi dupa care turnam apa pana ii acoperim de tot. Se lasa la fiert jumatate de ora dupa care ii poti unge fie cu putin unt sau smantana, iar daca ii preferi simpli atunci un varf de sare este mai mult decat suficient.

Pentru a nu te frige la degete se gasesc in comert un fel de pioneze mai mari ce se pot pune la capetele porumbului.

O data fiert, poti prepara mai multe din porumb: fie chiftele sau porumb fiert cu lapte pentru cei mai mici, sau copt la gratar pentru a te duce pe taramul amintirilor din copilarie, fie salata de porumb fiert cu maioneza si telemea - toate sunt delicioase.

Autor:  Raluca Rusu