Site coolinaria.ro

Precautii de considerat pentru o dieta de succes


Precautii de considerat pentru o dieta de succes Se stie ca dietele de succes fac deseori referire si la miscarea fizica, dar si la rationalizarea atenta a portiilor la masa insa pentru multi dintre noi este nevoie de un adevarat exercitiu de vointa pentru a fi capabili sa atingem niste obiective minimale.
1. Foarte utila pentru orice dieta alimentara s-a dovedit a fi tinerea unui jurnal in care sa se treaca nu doar meniul de la cele 3 mese zilnice, dar si gustarile dintre mese si chiar si paharele de suc sau de alcool consumate peste zi. Jurnalul alimentar este cea mai sigura modalitate de cuantificare a caloriilor si de ajustare a portiilor zilnice, dupa caz.
2. In special pentru cresterile nejustificate in greutate, principala vina o au gustarile servite la intamplare, pe tot parcursul zilei, fara a se oferi suficienta atentie la ingredientele care compun aceste gustari. Recomandat in asemenea situatii este sa se apeleze mai des la gustari preparate acasa, cu ingrediente sanatoase si sarace in calorii.
3. Un alt factor de risc pentru orice dieta este alimentatia pe fond nervos, cand se apeleaza la portii suplimentare de mancare pentru a se mai potoli putin niste stari emotionale puternice si nu pentru a se indeparta senzatia de foame. Asemenea obicei alimentar este deosebit de periculos pentru sanatate si trebuie eliminat complet, de foarte timpuriu.
4. Sosurile, cremele si pastele sunt un alt inamic al controlului greutatii si nu ar trebui consumate decat in rare ocazii. Foarte recomandata este prepararea mancarii prin fierbere, la aburi sau la cuptor. Si gratarele sunt considerate preparate sanatoase si sigure pentru orice dieta, dar si aici conditia minima este sa se foloseasca cat mai putine sosuri si uleiuri vegetale la gatit.
5. Condimentele pot face minuni in plan alimentar, insa un exces de condimente, mai ales daca nu sunt proaspete, va conduce cu siguranta la dezechilibre alimentare. La gatit, se recomanda deci condimentele naturale, proaspete si in cantitati moderate. O alternare a acestor condimente este de asemenea de dorit pentru a se obtine si alte beneficii de pe urma consumului lor si nu doar cele care privesc controlul greutatii corporale.
6. Fructele si iaurturile diverse merita introduse sub forma de gustare in meniul zilnic si ele vor constitui o alternativa fericita mai ales pentru gustarile de seara. Nici consumul de lapte nu trebuie evitat deoarece hidrateaza organismul foarte bine si potoleste in egala masura si senzatia de foame. 7. In sfarsit, apa de izvor, supele de zarzavaturi, sucurile naturale sau ceaiurile de plante sunt esentiale pentru atingerea obiectivelor oricarei diete de succes, ajutand la reglarea proceselor metabolice si incetinind in buna masura efectele imbatranirii organismului nostru.

Autor:  Lucia Mihailescu