Site coolinaria.ro

Batoane cu nutrimente naturale


Batoane cu nutrimente naturale A aparut pe piata si o gama destul de variata de batoane cu nutrimente naturale, care ofera o serie de vitamine si minerale esentiale, dar fara a mai fi incarcate cu valorile energetice cu care ne-au obisnuit deja acest tip de produse.

Batoanele cu nutrimente naturale au un succes destul de mare, mai ales de cand se popularizeaza tot mai mult beneficiile alimentelor organice pentru sanatatea noastra. Ele nu contin ingrediente rafinate precum zaharul sau aditivii sintetici insa pot contine proteine din orez brun sau soia, nectar natural, cacao, susan, alune simple si asa mai departe.

Intrucat batoanele cu nutrimente naturale nu contin deloc grasimi hidrogenate, coloranti sau alte E-uri alimentare suspecte ci doar ingrediente naturale este posibil ca ele sa cucereasca curand piata, inlocuind definitiv mai vechile batoane energetice si deschizand drumul si pentru o revolutie similara in lumea bauturilor racoritoare.

Deocamdata nu exista critici in ce priveste noul val de batoane asa-zis energetice, cam toata lumea le lauda si considera ca sunt o afacere buna raportat la pret-calitate, iar copiii le vor iubi la fel de mult ca si pe celelalte cu diferenta ca acestea sunt mai sanatoase si mai putin incarcate cu ingrediente suspecte.

Orice intreprinzator din industria alimentara, care intelege ca are in fata o afacere de succes, dar si cu mare deschidere catre sanatatea consumatorului poate veni pe piata cu propuneri dintre cele mai inspirate precum batoane din mere cu scortisoara, batoane cu miere de albine si nuci sau alune, batoane cu fructe uscate dintre cele mai diverse (cirese, struguri, papaia, ananas) si asa mai departe.

In urma cu mai putin de un secol, in Romania se produceau de fapt pe scara mica tot felul de astfel de dulciuri in intregime cu ingrediente naturale insa aceasta traditie s-a cam pierdut si au aparut alte tendinte care nu s-au dovedit nici mai sanatoase si nici mai profitabile.

Nu ar fi rau daca intreprinzatorii privati ar intelege aceste lucruri si ar miza mai degraba pe calitate decat pe producerea pe scara prea mare a unor bunuri care oricum nu se vand multumitor. Astfel am putea beneficia cu totii de niste produse de calitate, naturale si nu doar sanatoase, dar si foarte gustoase.

Autor:  Lucia Mihailescu