Site coolinaria.ro

Uleiul de cocos este recomandat si la gatit


Uleiul de cocos este recomandat si la gatit Daca v-ati intrebat de multe ori cu ce ati putea inlocui traditionalul ulei de floarea-soarelui la gatit, atunci puteti afla ca uleiul de cocos este foarte recomandat pentru prajeli si gatit la temperaturi inalte deoarece face fata acestor conditii speciale si, in plus, da si un gust placut mancarii.

Uleiul de cocos este destul de bogat in grasimi, dar paradoxul face ca aceste grasimi sa nu fie periculoase pentru sanatatea noastra tot aici existand si alte substante care fac din uleiul de cocos un ingredient util pentru prepararea alimentelor la temperaturi ridicate.

Ca si in cazul uleiului de masline, exista pe piata sortimente de ulei de cocos alimentar la prima presa, dar si ulei de cocos procesat, si se recomanda pentru gatit sa se foloseasca mai ales uleiul la prima presa deoarece are si un parfum mult mai proaspat si este si mai sanatos pentru gatit.

Uleiul de cocos este mai degraba cunoscut pentru uzul sau larg din industria cosmeticelor, dar exista asa cum aratam mai sus si ulei de cocos alimentar, recomandat de catre specialistii in nutritie ca unul dintre cele mai sanatoase si gustoase uleiuri de gatit.

Nu se stie inca precis, dar se aude ca uleiul de cocos ar putea stimula corespunzator si cresterea ratei metabolismului, ceea ce este imbucurator mai ales pentru persoanele aflate la cura de slabit. Merita deci sa incercati sa alternati uleiul de floarea-soarelui si cu ulei de cocos, mai ales daca pregatiti mese festive si doriti sa va impresionati oaspetii cu retete originale deosebite.

Autor:  Lucia Mihailescu