Site coolinaria.ro

Arde grasimile mai usor!


Arde grasimile mai usor! Pe masura ce inaintam in varsta scade si rata metabolismului nostru si, prin aceasta, grasimile sunt arse mai greu, iar noi castigam constant in greutate odata cu trecerea anilor. Cumulat cu trecerea catre o viata sedentara si cresterea aportului de grasimi in alimentatie, acest lucru nu este deloc benefic pentru noi si e bine sa ne luam masuri de precautie din timp pentru a preveni orice problema de sanatate care ar putea sa apara pe parcurs.

Este cert faptul ca exercitiile fizice de dimineata au un rol foarte bun in mentinerea unui control strict al greutatii corporale, dar nu este deloc usor sa pastrezi o constanta din acest punct de vedere daca nu te-ai obisnuit de-a lungul anilor sa practici miscarea fizica in mod regulat. Cele mai recomandate exercitii de acest tip sunt cele in aer liber precum alergarile usoare, inotul in piscina, mersul pe bicicleta si altele.

Pe langa portia zilnica de miscare fizica, tot dimineata este esential sa nu se sara peste micul dejun intrucat studiile stiintifice au aratat faptul ca persoanele care servesc regulat masa de dimineata se pastreaza mai suple de-a lungul anilor in comparatie cu persoanele care sar des peste aceasta masa a zilei. Secretul este simplu de inteles si consta in faptul ca micul dejun activeaza metabolismul si arderile sale inca de dimineata, ceea ce permite o buna functionare a organismului pe tot parcursul zilei, la parametrii sau optimi.

Pentru ca ziua sa para mai frumoasa, iar caloriile suplimentare sa fie mai putine, din dieta zilnica nu trebuie sa lipseasca niciodata cerealele integrale, painea neagra sau intermediara, fulgii de ovaz, orezul brun, etc. deoarece aceste produse creeaza si o stare generala de bine, dar in egala masura asigura o senzatie de satietate fara a ne incarca suplimentar cu calorii de nedorit. Cerealele contin fibre alimentare si carbohidrati care ofera un aport esential de energie peste zi, asigurand si o buna ardere a grasimilor.

Dezvoltarea si intretinerea masei musculare este de asemenea o conditie esentiala pentru mentinerea unei bune greutati corporale. Cu cat avem o masa musculara mai mare cu atat si arderile din organism vor fi mai puternice, iar daca nu ne vom ocupa si de acest aspect atunci va trebui sa ne confruntam si cu un exces de calorii care cu siguranta se vor depune repede contribuind la cresteri constante in greutate. Masa musculara poate fi crescuta si intretinuta atat prin exercitii fizice regulate cat si printr-o alimentatie bogata in proteine si saraca in grasimi.

Lactatele, iaurturile mai ales, branzeturile si alte produse similare sunt esentiale pentru tinerea sub control a greutatii corporale si aceste produse trebuie consumate zilnic pentru a nu se inregistra cresteri mari in greutate. Acest lucru este valabil mai ales in cazul femeilor care au nevoie de un aport marit de calciu pentru a se mentine la un bun nivel de sanatate. Pe langa lactate si consumul marit de apa, supe si sucuri naturale va ajuta simtitor la controlul greutatii corporale.

Intrucat atunci cand servim masa creste si rata metabolismului este intru totul recomandat sa nu ne odihnim imediat dupa servirea mesei ci mai bine sa desfasuram niste activitati usoare precum spalatul vaselor sau o scurta plimbare in parc ori ceva similar. Astfel vom fi siguri ca alimentele ingerate la masa vor fi procesate corespunzator, iar noi nu ne vom trezi ca peste noapte cu ceva kilograme in plus.

Arderea grasimilor nu este, practic, un proces de care sa fim noi direct responsabili, dar este valabil faptul ca tot noi putem ajuta simtitor la realizarea acestui proces prin luarea unor minime masuri de precautie precum cele amintite anterior precum si prin adoptarea unei diete moderate de unde sa nu lipseasca alimentele naturale si apa proaspata de consum. Astfel vom sti ca am facut tot ceea ce trebuia si vom simti "pe propria piele" efectele benefice ale actiunilor noastre.

Autor:  Lucia Mihailescu