Site coolinaria.ro

Dieta care ajuta bolnavii de epilepsie


Dieta care ajuta bolnavii de epilepsie O dieta mai putin obisnuita, creata special de catre un regizor de film pentru fiul sau bolnav de epilepsie, este dieta cetogenica, care isi trage numele de la niste substante numite cetone despre care se crede ca ar contribui semnificativ la reducerea atacurilor epileptice.

Dieta cetogenica, conform studiilor intreprinse ulterior, a avut un efect pozitiv pentru cel putin 50% dintre subiectii care au acceptat sa o adopte, fiind de mare ajutor mai ales pentru acele persoane suferinde care nu faceau fata cu brio medicatiei si altor tratamente specifice epilepsiei.

Spre deosebire de alte diete cunoscute publicului larg, dieta cetogenica se bazeaza pe un plan alimentar care cere sa se consume alimente bogate in grasimi si sarace in proteine si carbohidrati. Astfel organismul poate produce mai multe cetone, esentiale pentru prevenirea atacurilor de epilepsie, si care pot fi depistate usor in urina pacientului.

Conform studiilor intreprinse de catre specialisti, prin adoptarea dietei cetogenice este redusa multumitor frecventa atacurilor de epilepsie, dar se poate observa si o ameliorare a bolii in general. Mai multe personalitati ale lumii medicale au confirmat ulterior eficienta dietei cetogenice, dar se recomanda in egala masura sa se consulte medicul specialist intotdeauna inainte de a se adopta aceasta dieta orientata exclusiv catre prevenirea simptomelor care insotesc epilepsia.

Mai multe informatii veti gasi apeland direct la sfaturile medicului dvs. de familie precum si consultand sursele multiple oferite de catre revistele medicale de specialitate.

Autor:  Lucia Mihailescu