Site coolinaria.ro

Shea Butter – ingredientul minune


Shea Butter – ingredientul minune Industria cosmetică este nemaipomenită, nu doar că ne oferă soluţii pentru a ne păstra frumuseţea şi tinereţea, dar şi pentru că are un domeniu atât de vast încât întotdeauna găsesc câte o idee nouă de articol. Vedeta acestuia este Shea Butter care, deşi are nume de vedetă pop, este de fapt un ingredient miraculos, un elixir al fermităţii şi prospeţimii pielii.

Untul de shea sau untul de karite este o substanţă albă sau galben aurie extrasă din alunele de karite, originare din Africa Centrală, ai cărei autohtoni o denumesc „aurul femeilor”. În ţara sa de origine, Shea Butter este folosit şi în bucătărie, pe celelalte continente însă a devenit unul dintre cele mai importante şi minunate ingrediente ale produselor cosmetice.

Nici nu ar putea fi altfel având în vedere conţinutul său bogat în acid stearic, acid oleic, vitaminele A, E şi F. Shea Butter este fin şi poate fi uşor absorbit de piele care devine mai elastică şi mai frumoasă. Untul de shea combate reumatismul, eczemele, vergeturile, psoriazisul. Este excelent pe post de protecţie solară şi este folosit cu succes în saloanele de tip spa. Poate fi folosit ca loţiune de masaj şi ca remediu împotriva picioarelor obosite.

Untul de shea poate fi folosit ca atare, având un miros foarte plăcut, sau în produsele cosmetice care îl menţionează pe etichetă printre ingredientele de bază: săpunuri, şampoane, loţiuni antiaging, creme de masaj, balsam de buze.

Shea Butter este un miracol al naturii. Are un preţ uşor piperat dar care se justifică prin calităţile excepţionale ale produsului. Încearcă-l şi pielea ta îţi va mulţumi pentru un asemenea răsfăţ.

Autor:  Raluca Alupoaie