Site coolinaria.ro

Pastrarea prospetimii alimentelor


Pastrarea prospetimii alimentelor Pentru a pastra prospetimea alimentele cat mai mult posibil, chiar si la frigider, este necesara cunoasterea unor trucuri. Pastrarea alimentelor in frigider, fie ele crude sau preparate, urmareste pastrarea lor in conditii optime pentru a putea fi consumate, dar si evitarea amestecarii mirosurilor, a transmiterii unor microbi si a deteriorarii frigiderului din cauza utilizarii necorespunzatoare.

Ideal ar fi ca toate alimentele sa fie depozitate in frigider in cutii de plastic inchise ermetic cu capace, dar si folia de plastic alimentar este eficienta. Aceasta modalitate de a pastra mancarea este utila si impotriva amestecarii mirosurilor sau transmiterii microbilor de la legume sau fructe la mancarea gatita, de exemplu. Contra mirosurilor pot fi utilizate cu succes si odorizantele speciale pentru frigider.

Foarte important este ca preparatele sa nu fie introduse calde in frigider, iar modul de aranjare al alimentelor trebuie sa fie cat mai ordonat, pe diferite suporturi speciale (precum cele pentru sticle sau pentru zarzavaturi). Astfel nu va creste temperatura in interiorul spatiului de depozitare si in consecinta, mancarea nu se va altera din aceasta cauza. In plus, este indicat sa se verifice permanent termenul de expirare al alimentelor preambalate, iar pungile desfacute pot fi inchise foarte bine cu ajutorul unor carlige.

Autor:  Imbrea Cosmina