Site coolinaria.ro

Dieta cretana


Dieta cretana Nutriţioniştii ne propun dieta cretană, nu neapărat pentru slăbit ci pentru a adopta o alimentaţie sănătoasă, care să ne ajute să trăim ani mulţi cu sănătate, feriţi de boli cardiace, aşa cum îşi duc traiul longevivii cretani.

Incluzând la mesele zilnice ulei de măsline, legume şi fructe, peşte şi brânză feta, vin roşu şi ceaiuri, consumând doar puţină carne şi evitând excesul de pâine, îi vom asigura organismului nostru necesarul de substanţe nutritive de care are nevoie pentru a face faţă solicitărilor zilnice, fiind plini de energie şi feriţi de îmbolnăviri.

Dacă dorinţa ta este să dai jos câteva kilograme, poţi folosi ingredientele recomandate de dieta cretană în cantităţi mici, la mese dese dar modeste cantitativ. Teoreticienii acestei diete nu vorbesc deloc despre exerciţiile fizice, considerând probabil că ţine de simţul comun ideea conform căreia fără mişcare condiţia fizică nu are cum să fie la cote maxime.

Dieta cretană este una cât se poate de inteligentă, care nu emite interdicţii şi, implicit, nu generează frustrări. Propune doar nişte alimente sănătoase şi un stil de viaţă moderat, lăsând la latitudinea noastră cantităţile şi repartizarea meselor, contând pe inteligenţa noastră şi pe capacitatea de a folosi ingredientele în folosul şi nu în dauna propriului nostru organism.

Autor:  Raluca Alupoaie