Site coolinaria.ro

Pericolul bauturilor energizante


Pericolul bauturilor energizante Tot mai des atunci cand suntem obositi dar trebuie sa ne continuam munca apelam la bauturile energizante pentru a gasi forta de a continua. Dar fiecare avantaj de moment are si o consecinta pe termen lung.

Cutiile de bauturi energizate contin o mare cantitate de cofeina si taurina ce duc la o crestere rapida a tensiunii arteriale si a ritmului cardiac. Cei care sufera de o problema cardiaca sau de hipertensiune trebuie sa evita cu desavarsire acest tip de bauturi ce le pot agrava starea intr-un timp foarte scurt.

Spre norocul nostru consumam in cantitati mici acest tip de produse, astfel ca foarte putini dintre noi simt efectul negativ ale acestora. Apelati la ele numai cand cu adevarat situatia o cere, deoarece ca orice viciu poti deveni cu usurita dependent de acestea. Daca in schimb deja e prea tarziu pentru a va mai putea lasa de astfel de bauturi apelati la exercitiile fizice, lasati-va de tigari si cafea pentru a putea sa va protejati impotriva riscurilor cardiatice ce pot fi provocate de astfel de bauturi.

Piata este invada de o multitudine de produse, este la indemna noastra puterea sa facem alegerea care sa ne favorizeaza, insa aceasta alegere ne este influentata de felul in care sunt prezentate produsele. Nu va grabiti sa credeti tot ce se spune despre produs si nici nu va lasati orbiti de aspectul exterior, calitatea este mult mai importanta atat pentru sanatatea noastra cat si pentru noi ca persoane.

Autor:  Raluca Rusu