Site coolinaria.ro

Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit


Pregatirea recipientelor din fonta pentru gatit Au aparut pe piata recipiente de generatie noua din fonta si nu intotdeauna comerciantii stiu sa explice in amanunt clientilor cum trebuie pregatite aceste recipiente pentru operatiunile de gatit. Fonta se stie ca prezinta porozitati si este indicat sa fie tratate mai intai aceste porozitati si abia dupa aceea sa se foloseasca recipientul la gatit.

Imediat dupa achizitionarea noului recipient din fonta, se recomanda sa se frece bine toata suprafata sa interioara cu ulei vegetal si apoi sa se lase la cuptorul incalzit la 150 de grade timp de minimum jumatate de ora si maximum o ora. Se pune apoi recipientul deoparte pentru a se raci la temperatura camerei. Uleiul va reusi astfel sa pregateasca multumitor recipientul pentru un gatit de calitate.

Pregatirea recipientelor de fonta pentru gatit este calduros recomandata inainte de a se trece la gatitul propriu-zis deoarece astfel porozitatile nu vor fi umplute cu microparticule din ingrediente diferite ci doar cu ulei vegetal, formandu-se astfel imediat si binecunoscuta proprietate a fontei de a nu prinde alimentele la gatit. Uleiul folosit la pregatirea recipientului pentru gatit nu va rancezi deoarece urmeaza sa il curatati cu apa calda si foarte putin detergent de vase de nenumarate ori in viitor, actiune care va reusi sa indeparteze multumitor excesul de ulei.

Recipientele din fonta sunt calduros recomandate pentru un gatit de calitate si vor fi probabil preferatele gospodinelor, dar acestea necesita niste conditii bine stabilite de utilizare, curatare si depozitare pe care sa le respectam cu totii pentru a ne bucura de un gatit eficient, gustos si sanatos. Sa ne bucuram deci ca inca mai exista pe piata si sa le folosim cu pricepere pentru a obtine cat mai multe beneficii.

Autor:  Lucia Mihailescu