Site coolinaria.ro

Preparate utile pentru starile de mahmureala


Preparate utile pentru starile de mahmureala Nu de putine ori, mai ales la inceput de saptamana, sau chiar si in zilele care urmeaza unei sarbatori mai mari, romanii se vad nevoiti sa faca fata unor stari crunte de mahmureala, generate de abuzul de alcool si mancare din zilele precedente.

Starile de mahmureala pot sa fie combatute cu succes nu doar prin apelul la diferite medicamente si ceaiuri, dar si prin servirea unei mese usoare si consistente, care sa alunge definitiv senzatia oribila care insoteste aceste stari.

Cel mai la indemana fel de mancare care face bine tuturor celor care sunt mahmuri este format din oua-ochi si paine prajita sau saratele, ouale putand fi sarate ceva mai tare decat de obicei. Este un remediu ieftin si gustos, care in general nu poate da gres.

Un alt fel de mancare foarte indicat pentru starile de mahmureala sunt si carnaciorii in sos de ceapa si rosii sau crenvursti fierti de asemenea cu sos de rosii si ceapa. Ceapa trebuie sa fie din belsug, iar sosul este indicat sa fie condimentat din plin atat cu sare cat si cu ceva piper sau alte condimente picante.

Si clatitele groase si bine insiropate pentru micul-dejun au un rol pozitiv in alungarea starilor de mahmureala, fiind recomandat sa se umple platoul cu aceste minunate clatite, pentru a fi servite in liniste cu ceva lapte cu cafea sau alta bautura, la alegere.

In sfarsit, si salatele de fructe exotice sau doar de fructe simple pot fi utilizate pentru combaterea starilor de mahmureala, fiind si simplu de preparat, si delicioase. In plus, aspectul vesel al acestui fel de mancare invioreaza placut spiritul celui "suferind".

Unele persoane care acuza stari de mahmureala vor prefera de obicei alimente mai sarate si usor picante pe cand altii, mai putini, nu se vor simti bine nici daca apeleaza la acestea, ei preferand probabil alimentele dulci, de tipul prajiturilor cu cafea sau torturi de inghetata si asa mai departe.

Pentru fiecare tip de organism in parte, este deci nevoie de un "soc" alimentar care sa impulsioneze in bine pe cel mahmur si sa il aduca usor-usor la sentimente mai placute. Pentru unii socul este asigurat de sare, grasimi si condimente diverse, iar pentru altii de zaharul din deserturi, care de asemenea poate functiona ca un stimulent puternic.

Autor:  Lucia Mihailescu