Site coolinaria.ro

Trucuri in bucatarie


Trucuri in bucatarie Lamaile: pentru a indeparta coaja de pe lamai mai usor, acestea trebuia sa stea in jur de 15 minute in apa fierbinte. Furnicile: daca furnicile va bantuie prin/sub/dupa dulapuri si doresti sa le tii la cat o mai mare distanta de bucataria ta este nevoie doar de cativa catei de usturoi pe care sa ii pui in zonele cele mai vizitate de micile insecte iar acestea nu vor mai pasi pe acolo. Merele: pentru a evita ca merele dupa curatare sau taiere sa ia culoarea maronie stropeste-le cu putina zeama de lamaie, astfel acestea vor arata proaspete pentru un timp mai indelungat.

Banana: o pasta obtinuta prin farmitarea acestora are un efect de calmare si racorire a pielea, de aceea este foarte recomandat atunci cand suferi arsuri. Decojirea oualelor: se face mult mai usor daca inainte de a le pune la fiert faci o gaura in ou cu ajutorul unui ac. Dupa fiebiere aceste pot fi decojite cu usurinta. Oua stricate: pentru a descoperi daca ouale din frigider sau cele cumparate de la piata sunt bune, aseaza-le intr-un bol cu apa si un varf de sare; cele ce vor ramane pe fundul vasului sunt proaspete iar cele care se ridica la suprafata sunt vechi si nerecomandate consumului. Vase arse: daca nu ai produsele necesare in bucatarie pentru a putea curata vasele arse folositi apa fierbinte si un burete de sarma, in doar cateva minute dar si cu putina munca acestea vor fi ca noi.

Tarta de mere: pentru a mentine tartele si nu numai, proaspete si pufoase invelitile bine in folie de staniol. Fundul de lemn: indiferent ca taiati legume, carne si verdeturi intotdeauna sa folositi fundul de lemn. Din cel de plastic pot sari mici aschii ce vor ajunge cu usurinta in salate sau alte preparate. Totodata nu cumparati funduri de lemn din supermarketuri in majoritatea cazurilor sunt facute din bucati si la primele taieri acestea se vor crapa, cautati funduri de lemn dintr-o singura bucata de lemn pe care le gasiti la comerciantii din piete. Usturoi: daca alegeti sa faci o pasta din usturoi pentru friptura si vrei sa domolesti putin gustul iute al acestuia, adaugati ori sos de rosii/smantana sau maioneza, oricare dintre aceste produse vor potoli focul din pasta si ii vor oferi un gust aromatic.

Autor:  Raluca Rusu