Site coolinaria.ro

Formula fericirii de vara


Formula fericirii de vara Micile plăceri dau savoare vieţii! În zilele călduroase de vară, fără dubiu una dintre cele mai mari plăceri este savoarea unei îngheţate răcoritoare. Mai mult, studii recente demonstrează faptul că îngheţata nu este doar o plăcere ci este chiar şi un produs anti-stres.

Plăcerea şi fericirea se simt şi se văd!

Cercetătorii au demonstrat că îngheţata acţionează asupra centrilor plăcerii din creier într-un mod similar cu ascultarea muzicii preferate. După scanarea creierului unor persoane care au mâncat îngheţată de vanilie, cercetătorii au concluzionat că îngheţata acţionează asupra „zonelor fericirii” din creier, datorită unei substanţe numite triptofan, care se găseşte în lapte şi în frişcă- principalele ingrediente ale îngheţatei. Triptofanul ia parte la sinteza serotoninei, supranumită şi „hormonul fericirii. La rândul ei, serotonina este unul dintre cei mai importanţi neuromediatori din creier, cea care este responsabilă de starea noastră de bunădispoziţie, prevenind depresia. Îngheţata cu ciocolată contribuie la eliberarea de endorfină, care este un hormon al plăcerii, şi de fenamină - un excitant cerebral care înlătura temporar somnul şi foamea.

Se pare că oamenii fericiţi trăiesc mai mult. Dr. Ilona Boniwell –psiholog în cadrul Universităţii Oxford Brookes, concluzionează în urma studiilor efectuate că sentimentele şi trăirile optimiste contribuie la menţinerea unui tonus bun din punctul de vedere al echilibrului şi stării emoţionale.

Reţetă de fericire

Îngheţata poate fi consumată în orice variantă (la cornet, pe băţ, la pahar sau pachete pentru acasă), oriunde şi oricând, oferind o diversitate de arome. Poţi alege oricând o îngheţată pe gustul tău oferită de Algida. Dacă ai poftă de o îngheţată cu puţine calorii, sortimentele Big Milk –Căpşune, Ciocolapte şi Vanilla- sau Twister, îţi vor face orice zi de vară mai frumoasă. Te poţi răsfăţa regal cu învelişul crocant şi fin de ciocolată şi îngheţată cremoasă de vanilie savurând Magnum White, Classic sau Almond.

Desigur, deserturile pe bază de îngheţată sunt poate unele dintre cele mai mari bucurii ale verii. Iată o reţetă pentru un astfel de desert:

Prăjituri fierbinţi, de tipul brownie (sau sora mai mică şi fără ciocolată, blondie), îngheţată Carte D’Or Crème Caramel sau Muffin, împreună cu toping de ciocolată, de asemenea fierbinte. Combinaţia dintre cald şi rece potenţează gustul celor trei ingrediente, iar siropul de caramel sau ciocolată se va întări instant la contactul cu îngheţata, formând o crustă delicioasă.

Autor:  Iosub Alin