Site coolinaria.ro

Tehnici utile pentru servirea inghetatei


Tehnici utile pentru servirea inghetatei Inghetata, la fel ca alte deserturi, are un tipic al sau atat in ce priveste depozitarea cat si pregatirile pentru servirea sa, fiind util sa iti insusesti cateva reguli simple de urmat, care sa se dovedeasca de ajutor pe viitor.

Inghetata nu se serveste niciodata de-a dreptul din frigider ci se lasa ca mai intai sa stea la temperatura camerei cam 10 minute, se aseaza in bolurile de servit, iar daca mai ramane si pentru mai tarziu, se depoziteaza de urgenta la loc, in frigider.

Bolurile de servit inghetata nu trebuie sa fie proaspat spalate cu apa fierbinte sau sa fie prea calde la suprafata ci este indicat sa fie racite multumitor inainte de a se pune inghetata in ele. Astfel inghetata isi va mentine fermitatea pentru mai multa vreme.

Spre deosebire de bolurile de servit, lingura speciala pentru portionat inghetata nu trebuie sa fie rece ci e bine sa fie chiar calda atunci cand este utilizata. De aceea nu e deloc o ideea rea sa se foloseasca si o oala mai mica cu apa in clocot, unde sa se cufunde lingura de servit si apoi imediat sa fie uscata cu un prosop de bucatarie foarte curat si absorbant.

La final, a nu se uita faptul ca inghetata nu se depoziteaza niciodata descoperita in frigider intrucat poate absorbi usor izurile celorlalte alimente. Bineinteles, inghetata nu se lasa mult la temperatura camerei ci doar suficient cat sa poata fi servita si in boluri separate si apoi restul se da inapoi la frigider.

Autor:  Lucia Mihailescu