Site coolinaria.ro

Fructele de mare sunt indicate pentru sanatatea noastra


Fructele de mare sunt indicate pentru sanatatea noastra Aproape toti specialistii in nutritie sunt de acord ca fructele de mare trebuie introduse intr-o dieta echilibrata, acestea continand o gama intreaga de nutrimente, toate foarte utile pentru sanatatea noastra. Alaturi de pestii oceanici, fructele de mare sunt si ele bogate in acizi grasi omega-3, o protectie suplimentara pentru boli precum artrita, hipertensiunea arteriala sau afectiuni ale sistemului circulator.

Colesterolul din sange poate fi redus prin introducerea in dieta de fructe de mare, inflamatiile diverse ale organismului sunt mult reduse, iar sistemul imunitar nu are decat de castigat per total. Fiind bogate in minerale si vitamine, fructele de mare sunt de asemenea utile si pentru sanatatea pielii si a ochilor, cei care consuma regulat astfel de delicatese bucurandu-se de un ten placut si o vedere mai buna. In Japonia, locul unde se consuma aceste fructe de mare des rata bolilor cauzate de deficitul de omega-3 sau alte minerale si vitamine este mai mica. Inclusiv cancerul este tinut mai bine sub control prin aportul de fructe de mare in dieta.

Fructele de mare nu trebuie totusi considerate ca un medicament in sine, care sa poata vindeca o boala cronica, ci ele trebuie incluse in alimentatie atat din placere cat si pentru aportul util de nutrimente pe care il pot aduce. Fructele de mare pot intr-adevar preveni contractarea unor afectiuni grave, dar nu vor putea vindeca de la sine boala, odata instalata in organism. Uleiurile si grasimile continute atat de pestii oceanici cat si de alte vietati marine vor avea un rol important in echilibrarea organismului si merita sa consumam cat mai des posibil aceste delicioase produse pentru a ne bucura de o sanatate de invidiat.

Autor:  Lucia Mihailescu