Site coolinaria.ro

Mese de 7 stele: Restaurant la 5 metri sub apa


Mese de 7 stele: Restaurant la 5 metri sub apa Spune sincer! Nu ti-ai dorit niciodata sa mananci la cativa metri sub apa, avind in fata ochilor panorama superba a ineditei lumi a adancurilor ?

De acum cinci ani, acest lucru este posibil, o data cu inaugurarea primului restaurant sub apa, in cadrul hotelului Conrad din Maldive.

Intrarea in restaurant nu lasa nimic de banuit. O casuta normala, acoperita cu stufaris, pe apa, la care ajungi dupa un drum de aproximativ 10 metri pe un ponton. Esti invitat sa te descalti, si apoi vei cobori pe o scara ingusta in spirala.

O data ajunsa in restaurant insa, privelistea iti taie rasuflarea. Pesti de toate culorile, pisici de mare, si chiar dragalase broaste testoase, toate se plimba pe langa cupola restaurantului, care adaposteste aproximativ 7 mese.

Poti sa alegi daca sa bei un cocktail la ora 11, sa iei pranzul sau cina, insa luxul de a avea o asemenea priveliste nu vine la un pret ieftin. De la 55$ cocktailul, pana la aproximativ 200-300 $ o masa, o vizita la restauratul Ithaa este cu adevarat o experienta ce trebuie traita din plin.

Meniul este fix, compus din cateva feluri de mancare atent alese si combinate, insa nu te ingrijora : daca ai vreo preferinta sau alergie culinara, ti se va satisface.

Ithaa, este doar primul restaurant sub apa de felul lui, insa a generat o noua moda, cea a turismului subacvatic la propriu. La aniversarea varstei de 5 ani de functionare, Ithaa a fost transformat pentru putina vreme in dormitor. Pe timpul noptii, clientii hotelului Conrad puteau opta pentru a petrece o noapte subacvatica, adormind cu ochii la pestii multicolori din prejur. In momentul de fata, sunt in constructie mai multe resort-uri care vor oferi clientilor sai exact acest lucru : somn odihnitor... sub apa.

Autor:  Daniela Tiba