Site coolinaria.ro

Activitatea cerebrala este optimizata prin consumul de fructe!


Activitatea cerebrala este optimizata prin consumul de fructe! Dintre legume, morcovii si broccoli sunt binecunoscute noua tuturor ca alimente cu efecte deosebit de bune asupra activitatii sistemului nervos, dar in ce priveste fructele, mai toate sunt benefice pentru activitatea cerebrala de zi cu zi, cu conditia sa fie consumate in stare cruda.

Zaharurile naturale continute de fructe par sa constituie principalul stimulent cerebral, de mare importanta mai ales pentru tinerii implicati in procesul de educatie, dar si pentru adultii cu o viata profesionala activa. La fel ca si cerealele integrale, fructele ofera nu doar o senzatie de bine, dar in egala masura activeaza anumiti centri nervosi, responsabili cu performantele noastre intelectuale.

Spre deosebire de alimentele pline de carbohidrati seci si zahar rafinat, care blocheaza practic activitatea cerebrala, fructele contin substante active numite antioxidanti care pot proteja celulele nervoase, optimizand in acelasi timp si circulatia oxigenului in zona creierului. Mentinerea sistemului circulator la niste parametri optimi poate stimula inclusiv activitatea cerebrala, iar fructele au si din acest punct de vedere un rol major.

Dintre cele mai recomandate fructe, cu rol pozitiv in stimularea performantei intelectuale si optimizarea memoriei, merita sa amintim pepenele rosu, merele, perele, ciresele, fructe de padure precum afinele, murele, fragii, citricele, fructe exotice precum rodiile, ananasul si avocado, dar si smochinele si curmalele, care trebuie totusi consumate mai rar din cauza prezentei in exces a zaharului.

Autor:  Lucia Mihailescu