Site coolinaria.ro

Trucuri pentru preparate apetisante


Trucuri pentru preparate apetisante Gustul unor preparate nu este neaparat tot ce conteaza pentru un adevarat maestru bucatar. La fel de important este si aspectul, pentru ca mancarea preparata de tine sa fie apreciata la maxim de cei pe care ii inviti sa o savureze.

Iata cateva mici trucuri, care te vor ajuta sa gatesti o mancare delicioasa, dar mai ales si aratoasa, asa cum numai in pozele din reviste poti vedea.

* cartofii in coaja nu se sfarma la fiert daca se ung in prealabil cu ulei in care s-a dizolvat un cutit de sare fina;
* carnea pusa la fript pe gratarul gata incins isi formeaza automat o crusta de proteine care pastreaza sucul si asigura o coacere buna. Nu sara carnea decat in momentul cand o iei de pe gratar. Sarea absoarbe sucul hranitor, iar friptura ramane uscata;
* untul pe care-l folosesti la ornarea unui preparat trebuie topit numai pe baia de abur. Focul il deterioreaza, ii schimba calitatea si culoarea;
* salata verde care s-a ofilit isi va recapata prospetimea daca va fi tinuta 10 minute in apa rece si se va stropi cu zeama de lamaie.

Autor:  Raluca Rusu