Site coolinaria.ro

Tinerete si sanatate pana la adanci batraneti


Tinerete si sanatate pana la adanci batraneti Care este secretul ca să arătăm şi să ne simţim tineri până la adânci bătrâneţi?

Vă amintiţi cum arătau părinţii noştri când erau de vârsta noastră? Putem spune că arătau mult mai bătrâni decât vârsta biologică pe care o aveau. Speranţa de viaţă este în creştere, ceea ce înseamnă că bărbaţii şi femeile care se apropie de 50 de ani nu arată şi nu se simt cum se simţeau persoanele de aceeaşi vârstă din anii 60-70.

Procesul de îmbătrânire începe la vârsta de 20-30 de ani, însă majoritatea oamenilor îi observă efectele după vârsta de 40 de ani. Organismul uman este format din milioane de celule, cu o durată individuală de viaţă de 2 ani sau chiar mai puţin. Principala cauză a îmbătrânirii este degenerarea celulelor.

“Atunci când vorbim despre îngrijirea corpului şi despre lupta cu efectele îmbătrânirii, trebuie să avem în vedere că, după cum reiese din importante studii ştiinţifice, există două tipuri de îmbătrânire: îmbătrânirea cronologică şi îmbătrânirea legată de factorii de mediu. Primul tip de îmbătrânire este influenţat în mod special de ereditate, iar al doilea de stilul de viaţă”, susţine Jacquie Carter - Trainer Internaţional şi Director de Marketing în domeniul Îngrijirii Personale în cadrul Herbalife Ltd.

Jacquie Carter a fost recent gazda unei întâlniri cu jurnaliştii din România, cu această ocazie dezvăluind o serie de secrete despre relaţia dintre nutriţie şi frumuseţe.

Pentru a întârzia şi a contracara într-o oarecare măsură efectele îmbătrânirii, experţii în domeniu recomandă îmbunătăţirea stării generale de sănătate printr-o serie de măsuri: 1/ adoptare unei nutriţii sănătoase şi echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos; 2/ fortificarea sistemului cardiovascular; 3/ activarea tinereţii pielii; 4/ încetinirea efectelor îmbătrânirii articulaţiilor; 5/ menţinerea sănătăţii ochilor.

Indiferent de vârstă, putem să arătăm mai sănătoşi şi mai tineri adoptând o nutriţie internă şi externă echilibrată. Prin ameliorarea regimului alimentar, a aspectului fizic şi a stării de spirit, ne putem ajuta corpul să arate şi să se simtă tânăr mai mult timp. Sănătatea începe din interior, oferind celulelor din organism proporţia ideală de vitamine, minerale şi nutrienţi, şi continuă în exterior.

Autor:  Iosub Alin