Site coolinaria.ro

Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic


Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic - Lamaile ceva mai tari pot elibera si acestea mult suc daca se lasa mai intai in apa calda pentru 5 minute.

- Ardeii iuti pot fi usor eliberati de seminte daca se rotesc in maini mai inainte, apasand usor peste coaja lor. La final se taie capacul superior si se lasa semintele afara.

- Zarzavaturile proaspete isi pastreaza mai bine culoarea la gatit daca se presara foarte putin zahar pe deasupra.

- Coaja rasa de lamaie, portocale si alte citrice ar trebui uscata si pastrata inclusiv pentru prepararea de ceaiuri mai aromate.

- La fierberea laptelui, daca se unge buza superioara a recipientului folosit cu putin unt, laptele nu va mai da atat de repede in foc.

- Muraturile si gemurile stau mai multa vreme la pastrare daca peretii borcanelor unde se depoziteaza sunt in prealabil unse foarte usor cu putin ulei de masline.

- Alimentele puse la frigider se pot pastra mai bine daca se folosesc saculeti etansi din plastic, cu dispozitiv special de prindere la gura. Inclusiv branzeturile si mezelurile stau mai multa vreme in conditii bune de prospetime.

- Ceapa nu ar trebui folosita deloc la prepararea gratarelor deoarece se arde atat de repede incat resturile sale carbonizate pot fi un risc pentru sanatate.

- Telina si varza ar trebui fierte intotdeauna in apa cu putin lapte deoarece astfel li se pastreaza mai bine atat gustul cat si culoarea.

- Omleta nu este omleta daca nu se adauga la prepararea compozitiei sale si putin lapte.

- Sucul proaspat de rosii se pastreaza pentru mai multe zile la frigider daca se folosesc tavile pentru cuburi de gheata.

- Coaja de nuca de cocos nu trebuie aruncata deoarece este foarte buna la preparatele din carne, unde fragezeste simtitor orice tip de carne pusa la gatit.

- Semintele de in, cerealele diverse, nautul, mazarea, alunele, migdalele, arahidele, boabele de soia si multe alte seminte si boabe ar trebui incluse mai des in salate.

- Citricele ar trebui consumate cu tot cu pielita lor si mai rar sub forma de suc natural deoarece pielita contine substante active care cresc rezistenta sistemului imunitar.

- Ananasul, papaia si rodiile ar trebui consumate mai des pentru ca ajuta mult la protejarea sistemului digestiv.

- Cafeaua macinata de calitate isi dovedeste proprietatile superioare daca se aseaza o lingurita de cafea in apa si cafeaua nu se combina repede cu apa.

- Si ceapa poate fi rumenita mai usor si mai aspectuos daca se adauga putin zahar la prajit.

- Un piure de cartofi bine facut se prepara cat cartofii sunt inca fierbinti.

- Cele mai multe dintre condimentele proaspete sau uscate au si proprietati medicinale utile deci nu trebuie ignorate informatiile de prima mana care se pot obtine pe aceasta tema.

Autor:  Lucia Mihailescu