Site coolinaria.ro

Gateste carnea si derivatele din carne mai usor!


Gateste carnea si derivatele din carne mai usor! Carnea si derivatele sale sunt alimente care necesita conditii si tehnici mai speciale de gatit, putand astfel sa se obtina mese gustoase si sanatoase, fara a fi nevoie de foarte multa experienta in plan culinar.

1. Atat carnea de pasare cat si carnea de porc sau de vita se prepara intotdeauna intr-o prima faza la temperatura ridicata, pentru a se retine sucurile din carne, si abia apoi se reduce temperatura si se lasa carnea sa se fragezeasca.

2. Carnea nu se sareaza niciodata inainte de a fi gatita deoarece astfel se vor pierde mai repede sucurile sale. Se pune sare pe carne abia pe la jumatatea procesului de gatit si la final, daca mai este nevoie.

3. Carnea de peste necesita conditii aparte de depozitare, iar prima este ca pestele sa fie bine curatat inainte de a se depune la frigider pentru a fi gatit in zilele care vor veni.

4. Atunci cand se doreste felierea subtire a carnii este indicat sa se faca acest lucru cand carnea este partial decongelata si se poate taia foarte usor.

5. Carnea tocata nu este usor de preparat sub forma de mici, hamburgeri sau chiftele. De aceea este intotdeauna indicat sa se apeleze si la alte ingrediente care sa ajute la formarea unei paste de carne adecvata situatiei de gatit.

6. Carnea, dupa ce a fost bine feliata, portionata si asezonata nu se gateste imediat ci trebuie lasata la temperatura camerei pentru aproximativ 1 ora. Astfel la gatit lucrurile vor decurge mult mai bine.

7. Carnea de pasare poate fi tavalita si prin faina inainte de a fi rumenita, dar daca se va folosi lapte praf in loc de faina atunci carnea de pasare prajita va arata cu adevarat aurie si bine rumenita.

8. Carnea care contine grasime sau slaninuta pot fi prajite uniform si fara a se curba inspre interior daca se inmoaie fiecare feliuta in apa rece inainte de a se pune la prajit. Pentru a se preveni arderea cu ulei incins sau grasime incinsa se recomanda sa se presare si putina sare pe fundul tigaii.

9. Carnatii, crenvurstii si alte produse similare isi pastreaza mai bine forma si nici nu se mai desfac la prajit daca se plaseaza mai intai in apa rece, apoi se fierb bine pana la primul clocot, se scot dupa aceea din apa clocotita si se lasa putin la scurs si abia apoi se pun in tigaia pentru prajit.

10. Carnea care se prepara in sos marinat trebuie lasata la frigider macar 10 ore sau peste noapte ca sa se obtina cele mai bune efecte la gatit.

Autor:  Lucia Mihailescu