Site coolinaria.ro

Tehnici de gatit fara varsta


Tehnici de gatit fara varsta Sosurile care se omogenizeaza mai greu pot fi transformate in niste sosuri cu adevarat de exceptie daca se plaseaza in borcane cu capacul inchis ermetic si se agita continutul bine pana la omogenizare deplina.

Apa ramasa de la fiert cartofii este intotdeauna o excelenta baza pentru sosuri de tot felul.

Toate resturile de grasime si alte particule care apar pe durata prajirii alimentelor pot fi indepartate simplu prin coacerea in tigaie a unor felii roase si rotunde de cartof. Grasimea si resturile se vor prinde toate de feliile de cartof astfel.

Oricine doreste sa prepare un ceai la gheata ar trebui sa stie ca zaharul nu se adauga niciodata atunci cand ceaiul e inca la temperatura ridicata ci numai dupa ce s-a racit, altfel ceaiul va fi intotdeauna mai dulce deoarece necesita mai mult zahar cat e cald decat atunci cand e rece.

Un procedeu foarte la indemana pentru a preveni laptele sa se prinda la fiert este sa se clateasca bine oala de fiert laptele cu apa fierbinte chiar inainte de a fi folosita pentru fiert laptele.

Clatitele nu se prind usor la gatit si nici nu degaja fum pe durata prepararii lor daca in prealabil se freaca cu putina sare fundul tigaii si apoi se indeparteaza particulele ramase pe uscat.

Bananele folosite la prepararea de salate de fructe arata mult mai apetisant daca se stropesc usor cu zahar-pudra sau cu putina zeama de lamaie.

Citricele, piersicile, caisele si alte fructe cu coaja subtire, nu usor de indepartat, se pot curata mai simplu daca se pun in apa clocotita pentru circa 5 minute sau si mai mult.

De obicei, un amestec de jumatate apa si jumatate lapte ajuta la pastrarea culorii naturale a multor legume si fructe, care se folosesc la gatit.

Slanina si carnea grasa, taiate suvite sau felii pot fi lasate aproximativ 4-5 minute in apa foarte rece inainte de a fi prajite, iar rezultatele vor fi spectaculoase atat ca aspect cat si ca gust.

Si pestele se curata de solzi mai repede daca se cufunda repetat mai intai in apa clocotita.

Mirosul de varza fiarta se indeparteaza daca se adauga 2 nuci cu tot cu coaja si bine spalate pe durata gatitului.

Varza are un gust mult mai bun daca se gateste fara capac.

Unele dintre cele mai gustoase mese sunt cele preparate simplu si relativ rapid, precum omletele, salatele cu ulei vegetal, sandviciurile consistente, salatele de fructe sau gratarele. Merita incercata aceasta varianta macar de doua ori pe saptamana.

Autor:  Lucia Mihailescu