Site coolinaria.ro

Uleiul din seminte de struguri este comercializat si in Romania


Uleiul din seminte de struguri este comercializat si in Romania Strugurii ofera o serie intreaga de beneficii atat din punct de vedere alimentar cat si pentru sanatate, iar uleiul din seminte de struguri este doar unul dintre produsele secundare de exceptie pe care ni le ofera strugurii.

In tarile cu o traditie viticola bogata, s-au creat cu timpul pe langa marile centre de viticultura si fabrici de ulei de seminte de struguri care folosesc resturile ramase din industria vinului pentru a obtine un ulei de calitate superioara, plin de nutrimente, care poate fi utilizat inclusiv pentru gatitul la temperaturi inalte.

Uleiul din seminte de struguri aduce usor la gust cu familiarul gust al nucilor si poate fi folosit cu succes la prepararea salatelor, a marinatelor si a sosurilor, fara teama ca se va perverti in vreun fel preparatul culinar. Este adevarat faptul ca uleiul din seminte de struguri contine mai putine grasimi decat alte uleiuri vegetale, dar acest lucru poate fi privit mai degraba ca un avantaj in conditiile in care multa lume doreste sa reduca aportul de grasimi din dieta.

Uleiul din seminte de struguri se poate folosi in plan culinar la prepararea de retete diverse, plecand de la salate, marinate, sosuri si maioneze pana la preparate la cuptor sau in tigaie, supe si ciorbe, mese de peste si altele. In special persoanele aflate la dieta de slabit ar trebui sa apeleze mai des la uleiul din seminte de struguri deoarece ajuta simtitor la obtinerea unor rezultate bune in ce priveste scaderea in greutate.

Uleiul din seminte de struguri se foloseste intensiv si in industria cosmetica gratie proprietatilor sale de regenerare a pielii si control a sanatatii tesuturilor. Uleiul din seminte de struguri contine antioxidanti de calitate si alte nutrimente si poate oferi si beneficii pentru sanatate, dar deocamdata toate aceste aspecte se afla inca in atentia specialistilor din medicina.

Autor:  Lucia Mihailescu