Site coolinaria.ro

Sfaturi practice de gatit, pe scurt


Sfaturi practice de gatit, pe scurt 1. Gatitul se face cu pasiune si nu din datorie!
2. Cine stapaneste tehnicile culinare de baza va fi un bun bucatar.
3. Gatitul este, mai inainte de orice, distractie pe cinste!
4. O reteta delicioasa include intotdeauna si ingrediente sanatoase.
5. In realitate nu exista bucatari amatori ci doar persoane foarte comode.
6. La gatit, condimentele si maiestria culinara merg mana in mana.
7. A gati in graba este totuna cu a scuipa in mancare.
8. Stresul resimtit pe durata gatitului afecteaza gustul mancarii.
9. Fiecare reteta culinara este speciala si trebuie realizata cu maximum de pricepere.
10. Gusturile culinare nu se discuta, dar priceperea bucatarului, da.
11. Explorarea de noi retete culinare demonstreaza garantat si pasiunea pentru gatit.
12. Sarea, zaharul si grasimile sunt ingrediente esentiale la gatit, dar nu si daca sunt utilizate in exces.
13. Ustensilele de bucatarie moderne fac diferenta intre corvoada si gatitul de placere.
14. Retetele culinare ne invata ca gatitul este un proces stiintific si nu unul artistic.
15. Sortul de bucatarie si boneta nu au fost inventate de creatorii de moda!
16. Cuptorul se incalzeste intotdeauna inainte si nu pe parcursul gatitului.
17. Cartile bune de bucate recomanda intotdeauna doar retete sanatoase!
18. A fi la dieta sau a tine post nu presupune a servi mese fara gust!
19. Alimentele proaspete nu le includ si pe cele pastrate peste noapte la frigider.
20. Un platou gol la finalul servirii mesei este singura recompensa ravnita de un bun bucatar.

Autor:  Lucia Mihailescu